Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται ο Φιλίππειος Δρόμος - Με Γκελαούζο στη γραμμή εκκίνησης

Με έναν επιπλέον αγώνα, τον πανελλήνιο αγώνα δρόμου Νομικών, πιο ανοιχτό pasta party, γεύματα για παιδιά, επιπλέον αναμνηστικά, ανανεωμένα έπαθλα και μετάλλια, καθώς και μεγάλα ονόματα δρομέων, ο 7ος Φιλίππειος Δρόμος φαίνεται πιο αναβαθμισμένος από ποτέ, κάνοντας κάθε χρόνο ένα
ακόμα βήμα να εξελιχθεί σε ένα αθλητικοτουριστικό γεγονός για την πόλη. Αυτά ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές και υποστηρικτές tου 7ου Φιλίππειου Δρόμου των 14,6 χιλιομέτρων Βεργίνα - Βέροια, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ενόψει της διοργάνωσης το διήμερο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

Οι φετινές καινοτομίες;
- Η παρουσία του Κώστα Γκελαούζου, του θριαμβευτή του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που κατέκτησε την 1η θέση Ελλήνων ανδρών, με ατομικό ρεκόρ 02:21:54, κάτι που αποτελεί τιμή και αναβάθμιση για τον αγώνα.
- Ένας επιπλέον αγώνας, την Κυριακή το πρωί, για παιδιά Α' έως Γ' Δημοτικού, που θα ξεκινήσει στις 10:40 από το μπάσκετ της Εληάς. Ο αγώνας γίνεται κατόπιν μεγάλου ενδιαφέροντος από τους γονείς παιδιών των μικρών τάξεων του δημοτικού.
- Φέτος, στο Φιλίππειο Δρόμο θα φιλοξενηθεί και ο 3ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών, που τα δυο πρώτα χρόνια διεξαγόταν στις Σέρρες. Το Σάββατο το απόγευμα, ο αγώνας των 5χλμ και την Κυριακή το πρωί ο αγώνας των 14,6χλμ.
- Το pasta party θα είναι πιο ανοιχτό, για όλους τους συμμετέχοντες του διημέρου και τους εθελοντές. Επιπλέον, θα διατεθούν και γεύματα στα παιδιά που θα συμμετέχουν.
- Θα διατεθούν φουλάρια στα παιδιά και τους εθελοντές.
- Σχεδιάστηκαν νέα έπαθλα, πιθάρια για τους νικητές και λάρνακα για τον 2ο και 3ο, ενώ σχεδιάστηκαν και νέα μετάλλια για τους 76 δρομείς που θα ανέβουν στο βάθρο.

Κατά τα άλλα, στο αγωνιστικό κομμάτι, το Σάββατο 8/11 το απόγευμα, θα διεξαχθεί ο αγώνας 1000μ παιδιών Δ'-ΣΤ' Δημοτικού, ο αγώνας 2000μ παιδιών Γυμνασίου και ο Νυχτερινός δρόμος (άνω των 15 ετών) 5000μ. Γιατί όλοι τρέχουμε σε αυτόν τον αγώνα!

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας και ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Καραγιάννης.
«Ο Φιλίππειος Δρόμος έχει βάλει γερές βάσεις γιατί έχει ανθρώπους που βοηθούν», είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος τόσο στους διοργανωτές όσο και στους εθελοντές. «Στέφεται με επιτυχία γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζεται, δίνοντας ενδιαφέρον σε όλους και σε εμάς το δικαίωμα να λέμε ότι θα πάει και φέτος και κάθε χρόνο καλά».
«Εμπλουτίσαμε τον Φιλίππειο Δρόμο για να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Αν και όπου υπάρχει ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας, η επιτυχία είναι δεδομένη», είπε ο κ. Διαμάντης, αναφερόμενος και στις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις του Συλλόγου Δρομέων αλλά και σε αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχει το ΚΑΠΑ που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. 
«Ξεκινήσαμε μια παρέα και πλέον έχουν προστεθεί τόσοι άνθρωποι, με τους οποίους λειτουργούμε επίσης σαν παρέα», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιάρας, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους δρομείς του Συλλόγου που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας, με καλές μάλιστα επιδόσεις. Ευχαρίστησε τον δήμο, την Τροχαία, τους εθελοντές και τους χορηγούς, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και σε νέους χορηγούς, καθώς οι ανάγκες της διοργάνωσης έχουν αυξηθεί. 
Στο σκοπό του Συλλόγου Δρομέων αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης, να εξελίξει τον Φιλίππειο Δρόμο, από έναν λαϊκό αγώνα όπως ξεκίνησε, σε ένα μεγάλο αθλητικοτουριστικό γεγονός που θα προσφέρει στη Βέροια, φέρνοντας κόσμο στην πόλη. Τον ίδιο σκοπό έχει και για όλους τους αγώνες που διοργανώνει. «Το δρομικό κίνημα ευαισθητοποιεί ομάδες. Αν μεγαλώσει ο θεσμός του Φιλίππειου, θα μπορεί να γίνει και φιλανθρωπικός», είπε, ενώ έκλεισε με αναφορά στην ομάδα των εθελοντών, που ήδη έχει ολοκληρωθεί και φέτος ξεπερνάει τα 170 άτομα και στον αριθμό των συμμετοχών που ευελπιστούν, που ανέρχεται στις 700-800 για τα 14,6 χλμ, στις 300-400 για τα 5χλμ και τις 400 για τον αγώνα των παιδιών Α'-Γ' Δημοτικού. Δείτε φωτογραφίες: 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ