Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αφιερωμένη στη Μαρινέλλα η μεγάλη γιορτή του ΚΕΜΑΕΔ

Την καθιερωμένη του μεγάλη μουσική παράσταση ετοιμάζει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο Χώρο Τεχνών, στις 7 το απόγευμα και φέτος θα είναι αφιερωμένη στη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, στη Μαρινέλλα. Με αφορμή τη μεγάλη βραδιά, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο σπίτι του Κέντρου Μέριμνας, στην οποία, η εθελόντρια διευθύντρια Μελίνα Δαμιανίδου και οι φίλοι - συνεργάτες του Κέντρου, που επιμελούνται και συμμετέχουν κάθε χρόνο στην εκδήλωση και στηρίζουν επί σειρά ετών το έργο του, θέλησαν να μιλήσουν για τη γιορτή αυτή του ΚΕΜΑΕΔ, που κάθε χρόνο τα παιδιά του αλλά και ο κόσμος της Βέροιας την περιμένει με ανυπομονησία.
Μουσική, χορός και τιμώμενο πρόσωπο για φέτος η Μαρινέλλα. Στη βραδιά θα ακουστούν τραγούδια πολλών συνθετών και στιχουργών, με ξεχωριστή αναφορά στο άλμπουμ «Αλβανία», ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τον κινηματογράφο. Επί σκηνής όπως κάθε χρόνο, στο μέτρο που μπορούν, τα παιδιά της Μέριμνας, ενώ φέτος θα συμπράξει η Σχολική Χορωδία Βέροιας και η Χορωδία «Αιγές» της Βεργίνας. 
Τα τραγούδια της βραδιάς θα είναι χορογραφημένα από τη Μελίνα Παπαδοπούλου, ενώ τη μουσική επιμέλεια θα έχει η Ελένη Αναγνώστου. Στο τραγούδι και στο πιάνο, ο Γιώργος Μπελίρης ενώ θα συμμετέχουν και δυο τραγουδίστριες, η Στεφανία Γκουντουρά και η Μαίρη Κουρουζίδου. Την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβουν και φέτος, ο Νίκος Μουρτζίλας και η Χαρά Κοντού.  
Επίσης, θα υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο των 7€, χρήματα αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Μέριμνας. Εισιτήρια μπορούμε να προμηθευτούμε από το Κέντρο και που όπως μάθαμε θα είναι και φέτος δυσεύρετα.
«Τα παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Θέλουμε να συμμετέχουν τόσο όσο να διασκεδάσουν χωρίς να αγχωθούν και να επιβαρύνουμε την υγεία τους. Επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας τις ίδιες συνεργάτιδες στο χορό και το τραγούδι, καθώς η συνέπεια και η αγάπη είναι δυο αισθήματα που αναγνωρίζουν όλα τα ΑμΕΑ», ανέφερε η κ. Δαμιανίδου.
«Η επιλογή της Μαρινέλλας για τη βραδιά αυτή έγινε, καθώς μας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό στους σκοπούς που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, έχει ευρύτατο φάσμα τραγουδιών», ανέφερε η κ. Αναγνώστου, που παρουσίασε τη δομή της παράστασης. Θα περιλαμβάνει 3 μέρη, τα παιδιά της Μέριμνας μαζί με μαθητές στο έργο «Αλβανία», τη Στεφανία Γκουντουρά, τη Μαίρη Κουρουζίδου και τις χορωδίες, σε πιο ερμηνευτικά και δύσκολα τραγούδια και τα κινηματογραφικά τραγούδια, από τον Γιώργο Μπελίρη και τα παιδιά της Μέριμνας.
«Παρατηρώ κάθε χρόνο μια βελτίωση στα παιδιά, είναι πιο προσεκτικά, πιο μελωδικά, πιο ρυθμικά. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για αυτά, μέσα από κάτι που τους δίνει χαρά. Πέρα από τις ειδικές τους ανάγκες φροντίδας είναι όμοια με όλους μας επάνω στη σκηνή. Θέλουν να παρουσιάσουν κάτι καλό, αγχώνονται. Γι' αυτό συμμετέχουν στο βαθμό που μπορούν», ανέφερε η κ. Αναγνώστου.
Τη βελτίωση των παιδιών στο κομμάτι αυτό παρατήρησε και η κ. Παπαδοπούλου, που επιμελείται κάθε χρόνο τις χορογραφίες. «Η βελτίωση των παιδιών χρόνο με το χρόνο είναι εμφανής. Ο ενθουσιασμός τους κάθε χρονιά είναι μεγάλος. Τα παιδιά αυτά, νιώθουν τα ίδια συναισθήματα με εμάς επάνω στη σκηνή. Θέλουμε να συμμετέχουν για να διασκεδάσουν χωρίς να αγχωθούν».
Η μεγαλύτερη χαρά για εμάς είναι πίσω από τη σκηνή. Που μπορούμε να δούμε τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών στα παρασκήνια. Είναι ένα συναίσθημα που σε γεμίζει για πολύ καιρό», ανέφερε ο κ. Μουρτζίλας, εκ μέρους των παρουσιαστών.
Στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών, κατά τη διάρκεια της βραδιά, θα διατίθενται προς 3€ (συμβολική τιμή, τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΜΑΕΔ) 150 συλλεκτικά λευκώματα του μεγαλύτερου συλλέκτη και θαυμαστή της Μαρινέλλας, Φρέντυ Πυτιλάκη, ο οποίος τα πρόσφερε ειδικά για τη βραδιά αυτή.
Επίσης, θα διατίθενται και τα καλαίσθητα ημερολόγια του Κέντρου Μέριμνας που δημιούργησαν τα παιδιά.
Τέλος, ανακοινώθηκε και το χριστουγεννιάτικο bazaar του ΚΕΜΑΕΔ, που όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου. Φέτος, θα λειτουργήσει στις 7-8-9 Δεκεμβρίου με χειροποίητες δημιουργίες από τα παιδιά και τους φίλους του Κέντρου. Δημιουργίες που γίνονται ανάρπαστες και όπως τόνισε η κ. Δαμιανίδου, δεν γίνεται μεταπώληση προϊόντων, αλλά είναι καθαρά δημιουργίες των παιδιών, από υλικά που έγιναν δωρεά στο Κέντρο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ