Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κάλεσμα συμπόρευσης με τη ΛΑ.Ε. η επίσκεψη Λαφαζάνη στη Βέροια

Στην Ημαθία βρέθηκε την Πέμπτη 6/9 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μακεδονία ενόψει ΔΕΘ, επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ, ενώ τη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Τον πρόεδρο της ΛΑΕ
συνόδευαν στελέχη του κόμματος στην Ημαθία, ενώ τη συνέντευξη τύπου προλόγισε ο Αθανάσιος Αποστολόπουλος, πολιτευτής της ΛΑΕ και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.
«Η επίσκεψή μου φέρει το μήνυμα πως ο τόπος χρειάζεται πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή, που σε μικρό διάστημα θα γίνει κυβέρνηση», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εικόνα της Βέροιας, που όπως είπε, τη βρήκε βελτιωμένη αισθητικά. Κάλεσε παράλληλα τον κόσμο της Ημαθίας να εμπιστευθεί τη Λαϊκή Ενότητα, που έχει δώσει δείγματα γραφής μπροστά στα κοινωνικά μέτωπα και δίνει μάχες για το λαό, για να δημιουργήσουν μαζί μια νέα πραγματικότητα στη χώρα. 
Χαρακτήρισε τους κυρίους Τσίπρα - Μητσοτάκη, τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, που δεν αποτελούν καμία απάντηση στα προβλήματα της χώρας.

Οι 4 προτεραιότητες της ΛΑ.Ε.

Παρουσίασε στη συνέχεια τις τέσσερις προτεραιότητες της Λαϊκής Ενότητας, προκειμένου να σταθεί όρθια η Ελλάδα και να προχωρήσει μπροστά. Αυτές είναι, η δημοκρατία, με το λαό κυρίαρχο, η εθνική ανεξαρτησία, με μια Ελλάδα ελεύθερη και όχι Ελλάδα του ραγιαδισμού, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρόγραμμα στήριξης για την ΕΛΒΙΖ
Στην επίσκεψή του στο Εργοστάσιο Ζαχάρεως στο Πλατύ αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είδε μια εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης.
«Είδα διάλυση και εγκατάλειψη στο Πλατύ. Κινδυνεύουμε να χάσουμε μια ιστορική και παραδοσιακή καλλιέργεια, την τευτλοκαλλιέργεια, μαζί με τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη που τη συνοδεύουν», είπε και συμπλήρωσε πως η ΛΑ.Ε. έχει πρόγραμμα στήριξης για την ΕΛΒΙΖ. 

Σώσαμε χιλιάδες σπίτια από τους πλειστηριασμούς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς είπε πως αυτό που συμβαίνει είναι ένα αίσχος. «Η μεταμνημονιακή εποχή θα είναι πιο άδικη και πιο επιθετική για την κοινωνία. Ανακοινώνεται πρόγραμμα χιλιάδων πλειστηριασμών. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που είναι αποτελεσματικός, καθώς έχουμε σώσει χιλιάδες σπίτια», είπε, ενώ θέλησε να τονίσει τη θέση της ΛΑ.Ε. που είναι ευρεία σεισάχθεια (εξ' ολοκλήρου διαγραφή) για τα ιδιωτικά χρέη, με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Περίοδο χάριτος για τους οφειλέτες της ΔΕΗ
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις, με χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες να λαμβάνουν καθημερινά τα «ραβασάκια» της ΔΕΗ, που προτείνει απαράδεκτες προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των χρεών. Όπως ανέφερε, η ΛΑ.Ε. ζητάει περίοδο χάριτος για όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

Νατοϊκή η συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ
Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως η ΛΑ.Ε. είναι απόλυτα και ριζικά αντίθετη και όχι εικονικά, όπως η Νέα Δημοκρατία. Τη χαρακτήρισε μάλιστα Νατοϊκή.

Για την... Αμερικάνικη ΔΕΘ
Τέλος, αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος ως τιμώμενη χώρα συμμετέχουν οι ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την αμερικάνικη πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική έκθεση και όχι απλά μια παρέμβαση σε εκθεσιακό χώρο. «Πρόκειται για πολιτική παρέμβαση για την άλωση του Μακεδονικού χώρου και των Βαλκανίων», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του, ενώ ανακοίνωσε την παρουσία της ΛΑ.Ε. στη ΔΕΘ με συγκέντρωση και πορεία.
Σε ερώτηση του veriotis.gr σχετικά με την παρουσία και τη στήριξη της ΛΑ.Ε. στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε πως θα έχει παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες, στηρίζοντας ψηφοδέλτια ριζοσπαστικά και κινηματικά. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα η σχετική επεξεργασία και δεν έχουν καταλήξει σε ονόματα. Αυτό όπως είπα, θα γίνει μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με τη συμμετοχή των μελών της ΛΑ.Ε. και συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ