Quantcast

http://picasion.com/

Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στην Ημαθία - Τα εργοστάσια ψάχνουν και δεν βρίσκουν εποχικούς εργαζόμενους

Ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα ανέδειξαν οι ειδήσεις του ΑΝΤ1. Συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ημαθία και μίλησε με ανθρώπους του εμπορίου για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την στελέχωση των θέσεων στα εργοστάσια κονσερβοποιίας.
Όπως αναφέρεται, την ώρα που η Ελλάδα βιώνει ακόμα την οικονομική κρίση, την στιγμή που η ανεργία βρίσκεται στο 20% και καθημερινά εκατοντάδες άτομα ζητάνε εργασία, οι επιχειρήσεις του κάμπου μένουν χωρίς εργάτες και οι καφετέριες της Βέροιας «βουλιάζουν» από κόσμο.

Στο παρακάτω video που ακολουθεί μιλάνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Κώστας Αποστόλου, ο Διευθυντής Εργοστασίου Ταξιάρχης Παπαδόπουλος και η εποχική υπάλληλος Βασιλεία Ματζάνα. Το ρεπορτάζ είναι της δημοσιογράφου Πωλίνας Κολοκοτρώνη. Δείτε το video:

6 σχόλια:

  1. Με τα μεροκάματα που δίνουν Και της συνθήκες εργασίας ουτε μετανάστες δεν πάνε. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θελουν να κανουν.... Να βαλουν τους μετανάστες... Να εχουν και δικαιολογία... Οτι οι έλληνες δεν πανε... Τιποτα δεν ειναι τυχαίο!!!

      Διαγραφή
  2. Με 19 ευρώ μεροκάματο για να δουλεύεις 12 ώρες με υπερωρίες και να σε πληρώνουν μετά από κάτι μήνες δεν ψάχνουν για εργαζομένους, αλλά για εξωγήινους. Δε ντρέπεται να μιλάει και να προσβάλει έτσι το κόσμο; Το ότι ούτε μετανάστης δεν καταδέχεται να εργαστεί σε αυτές τις συνθήκες που παλιά μόνο με μέσο από Βουλευτή σε έπαιρναν σε εργοστάσιο, λέει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλίθιο ρεπορτάζ. Με 20% ανεργία, τι σημαίνει δεν βρίσκω εργαζόμενους?
    Απλά ανεβάζεις το μεροκάματο τόσο ώστε να βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΚΑΦΕ ΜΕ 25€ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν απόλυτο δίκιο οι πιό πάνω! !!!Δουλευει ο γιος μου σε ένα από αυτά. .από τις 2 Ιουλίου. .σήμερα έχουμε 17 Αυγούστου ..και ακόμη είναι απλήρωτοι! !!!Και μιλάμε για 19 ευρώ μεροκάματο. Αν είσαι κάτω από 25 ετών. ..μεσαίωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ