Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπό νέες συνθήκες η δεύτερη κάθοδος Βοργιαζίδη στις εκλογές

Λίγους μήνες πριν την προκήρυξη των δημοτικών εκλογών και ο Κώστας Βοργιαζίδης προετοιμάζει την κάθοδό του για να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία το ανώτατο αξίωμα στο Δήμο Βέροιας. Ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση» γνωρίζει πολύ καλά πως ο αγώνας θα είναι πολύμηνος
και αρκετά πιο δύσκολος απ' ότι εκείνος του 2014. Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα που διανύουμε τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα από ό,τι φαίνεται. Τα δύο «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει είναι η οριακή πλειοψηφία που έχει πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο και η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της προσέγγισής του με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Οι 25 που έγιναν 21

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή είναι η οριακή πλειοψηφία που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι (Αγγελίνας, Κάκαρης, Χατζηαθανασίου, Χειμώνας) «κούνησαν μαντήλι», με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του να απομείνει πλέον με 21. Κοινώς, σε σύνολο 41 συμβούλων, ο Δήμαρχος διαθέτει δημοτική ομάδα 21, ενώ στην αντιπολίτευση υπάρχουν 20.

Οριακή πλειοψηφία

Κοινή απορία όλων είναι τι θα γίνει αν φύγει έστω και ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της «Δράσης με Γνώση». Γίνεται αντιληπτό πως ο Δήμαρχος μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές θα δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, καθώς θα είναι ο μοναδικός αιρετός στα χρονικά της Βέροιας που θα έχει χάσει την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεργασία με το κυβερνών κόμμα αυτήν την χρονική περίοδο δεν είναι ιδανική. Και αυτό έχει να κάνει με δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, επειδή τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν καλοβλέπουν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον οι δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό και προσωπικά για τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων που έχουν δυναμιτίσει το κλίμα. Όλα αυτά έχουν φέρει «πονοκέφαλο» στον Δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να σβήσει την «φωτιά». 

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, η σιωπή που ακολουθεί δεν είναι λύση και θα πρέπει να βγει μπροστά και να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως αυτήν την στιγμή η «Δράση με Γνώση» έχει χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα». Στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διχογνωμία για τη στάση που θα κρατήσει το κυβερνών κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Βέροιας. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει αυτόνομα δικό του υποψήφιο.

Οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση

Μετά την αποχώρηση Καραπαναγιωτίδη και την ανεξαρτητοποίηση Πατσίκα, η «αξιωματική» αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ομοιογενής, προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης Βοργιαζίδη και εργάζεται σχεδόν σύσσωμη για την υποψηφιότητα Παυλίδη. Κατά πόσο η αντιπολιτευτική της δράση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο στο διάστημα μέχρι τις εκλογές θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Δήμαρχο, μένει να φανεί.

Τα κρίσιμα σημεία

Συμπερασματικά 2 είναι τα κρίσιμα σημεία στην πορεία Βοργιαζίδη προς τις εκλογές. Από τη μία αν θα καταφέρει να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά ως η ισχυρή ενωτική υποψηφιότητα, με το κλίμα των ημερών να μην δείχνει ευνοϊκό, από την άλλη αν ο υποψήφιος που θα πάρει τελικά το χρίσμα της συντηρητικής παράταξης θα είναι τέτοια προσωπικότητα που να μπορεί να συσπειρώσει την βάση και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. Ίδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ