Quantcast

http://picasion.com/

Φλέγεται η Ελλάδα: Πολλοί νεκροί - Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Εθνική τραγωδία!
Δύσκολη είναι για την Αττική η νύχτα που διανύουμε, καθώς μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Κινέτα και ανατολική Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με το χρόνο για την κατάσβεσή τους. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι. Εκατοντάδες
είναι οι τραυματίες, ενώ δεκάδες εγκαυματίες νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Υγείας. Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, λόγω των δυνατών ανέμων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης των πυρκαγιών και της επικινδυνότητάς τους η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για διεθνή συνδρομή σε εναέρια και επίγεια μέσα. Εν τω μεταξύ, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας κατέπλευσαν η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων που αποκλείστηκαν σε παραλίες της περιοχής λόγω των πυρκαγιών. Πραγματικά οι εικόνες που μας έρχονται είναι σοκαριστικές:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ