Quantcast

http://picasion.com/

Κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσ/νικη από τευτλοπαραγωγούς της Ημαθίας

Στη κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν χθες διακόσοι περίπου τευτλοπαραγωγοί από Ορεστιάδα, Σέρρες, Ημαθία και Θεσσαλία, που από τις 10 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν διότι παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά που παρέδωσαν στην ΕΒΖ το 2017. Χθες σε συνάντησή τους με τον Δ/ντα Σύμβουλο Παναγιώτη
Καραχάλιο και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΒΖ Παναγιώτη Αλεξάκη έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι σε λίγες ημέρες θα καταβληθεί ποσό 4.000.000 ευρώ, ως προκαταβολή . Οι παραγωγοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις εν λόγω διαβεβαιώσεις και προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων δηλώνοντας πως θα παραμείνουν εκεί έως ότου πληρωθούν.
Πρόκειται για συνολική οφειλή 10.200.000 ευρώ και αφορά 2.300 παραγωγούς εκ των οποίων οι 450 είναι Σερραίοι. Οι καλλιεργητές τεύτλων είναι ανάστατοι και σε απόγνωση, είπε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο τευτλοπαραγωγός Χρήστος Βαρούτης, σημειώνοντας ότι αδυνατούν οικονομικά να σπείρουν για τη νέα χρονιά , τα ποσά που περιμένουν τα χρωστάνε για τα εφόδια και όλα τα απαιτούμενα της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου και πως αδυνατούν να πληρώσουν ΦΠΑ και εφορία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας. «Εμείς θέλουμε και στηρίζουμε την ΕΒΖ και δε θέλουμε να κλείσει, «βάζουμε πλάτη» όλο αυτό το διάστημα αλλά αδυνατούμε να ξανασπείρουμε τεύτλα εάν δεν πληρωθούμε» δήλωσε ο κ. Βαρούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ