Φροντιστήριο «Καράμπελα - Σαμαρά»: Εδώ έμαθαν Αγγλικά οι Βεροιώτες

Ήταν ένα από τα κορυφαία φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην πόλη της Βέροιας. Λειτούργησε για πάνω από 20 χρόνια και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών που έστελναν καθημερινά τα παιδιά τους να μάθουν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Το κτίριο βρισκόταν στο Τσερμένι και πιο συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Μάρκου
Μπότσαρη και Πανόρμου. Από εκεί πέρασαν χιλιάδες παιδιά, τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν το Lower, το Advanced και το Proficiency. Ήταν ένα από τα πιο πρωτοποριακά φροντιστήρια που ενσωμάτωσε στην διδασκαλία του, καθηγητές απευθείας από την Οξφόρδη. Στο εσωτερικό του υπήρχαν μια αίθουσα υποδοχής (γραμματεία), τρεις αίθουσες στο ισόγειο, μια αίθουσα στον πρώτο όροφο, καθώς και ένας ειδικός χώρος με υπολογιστές. Για εκείνη την εποχή, η χρήση των PC από τα παιδιά ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την Ημαθία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω φροντιστήριο δίδαξαν πάνω από 60 καθηγητές με μεγάλη εμπειρία, τόσο από την Βέροια, όσο και από γειτονικές πόλεις όπως τη Νάουσα, την Έδεσσα, την Αλεξάνδρεια, την Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως καθ' όλη την διάρκεια των ετών στο φροντιστήριο «Καράμπελα - Σαμαρά» αποφοίτησαν πάνω από 5.000 παιδιά και ενήλικοι. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των παιδιών, οι ιδιοκτήτριες «Καράμπελα - Σαμαρά» άνοιξαν και δεύτερο φροντιστήριο στην οδό Ήρας κοντά στην περιοχή των ΚΤΕΛ. 
Στην ιστορία θα μείνουν τα χρύσα πάρτι του φροντιστηρίου, που διοργανώθηκαν σε διάσημα club της εποχής εκείνης, όπως το «Παλιό Σινεμά», τα «Παιδιά της Ειρήνης» και το θρυλικό «Τζί-Τζί» στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας - Καστανιάς. 
Πριν από μερικά χρόνια, το φροντιστήριο «Καράμπελα - Σαμαρά» στο Τσερμένι ανέστειλε οριστικά την λειτουργία του και πλέον το κτίριο έχει μείνει ανοίκιαστο. Όσα χρόνια όμως και να περάσουν, όσο και αν ο χρόνος σβήνει την μνήμη των μαθητών, βλέποντας εξωτερικά την τζαμαρία, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να θυμάται έστω και αμυδρά τα τρυφερά παιδικά του χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. Δεν αναφερατε το φροντιστηριο στην οδο Μαλακουση 10.Εκεινο ηταν το 1ο διδακτηριο κ επακολουθησε αυτο στο Τσερμενι.Αφου εκλεισε αυτο της Μαλακουση ,ανοιξε εκεινο στην οδο Ηρας.Με εκτιμηση,μια απο τις μαθητριες που απεκτησε τα πτυχια της χαρη στην κυρια Ελενη Καραμπελα κ Κατερινα Σαμαρα.Τις ευχαριστουμε για ολα,μα πανω απ' ολα για την αγαπη που μας κληροδοτησαν για την αγγλικη γλωσσα.ΣΤΕΦΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις