Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποια ονόματα παίζουν για υποψήφιοι στην Δημοκρατική Συμπαράταξη - Όλο το παρασκήνιο

Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν επενδύουν σε μια άμεση προσφυγή στις κάλπες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν προετοιμάζονται. Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, βρίσκεται ήδη προς αναζήτηση νέων πολιτικών ταλέντων. Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να
περιφρουρήσει έναν «υγιή ανταγωνισμό» μεταξύ δυνατών υποψηφίων, αλλά οι τριβές θεωρούνται αναπόφευκτες. Για τους νυν βουλευτές, άλλωστε, ο προεκλογικός αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Δεν προβλέπεται καμία παρέμβαση στους υποψηφίους άλλων συνιστωσών, ώστε να διευκολυνθούν – και αυτό αφήνει τον δρόμο ανοιχτό σε καραμπόλες. 
Τι θα γίνει με τον Χρυσοχοΐδη;
'Εμπειρα στελέχη του Κινήματος, που τον τελευταίο καιρό δεν συμμετείχαν ενεργά, φαίνεται πως θα επιστρέψουν στις περιφέρειες που εκλέγονταν. Όπως για παράδειγμα, η πρόθεση του Ημαθιώτη πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είναι εκ νέου υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Ο Χρυσοχοΐδης έχει αρκετές πιθανότητες να εκλεγεί, καθώς στην συγκεκριμένη περιφέρεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναμένεται να κερδίσει τρεις τουλάχιστον έδρες.
Ξανακατεβαίνει ο Φώτης!
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ο Φώτης Καραβασίλης είχε τοποθετηθεί (ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015), στην κορυφή της σχετικής λίστας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θεωρείται σίγουρη η εκ νέου υποψηφιότητά του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου και θα δώσει την μάχη του για μια ακόμη πρωτιά, η οποία μπορεί να τον οδηγήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επιστρέφει ο Άγγελος!
Μπορεί στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 να είχε κατέβει ως υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., ωστόσο πάντα κρατούσε πολύ καλές σχέσεις με τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως αυτήν την περίοδο είναι τομεάρχης στον τομέα Παιδείας. Η υποψηφιότητα του τέως Υφυπουργού στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.
Τι θα κάνουν Σιδηρόπουλος και Γικόνογλου;
Από το 2012 οπότε και παρέδωσαν τις έδρες τους, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Απλά με την στάση τους, έδειξαν πως κρατάνε τις αποστάσεις τους με το κόμμα που είχαν εκλεγεί Βουλευτές. Για το μεν πρώτο, υπάρχουν κάποιες φήμες, σχετικά με την ενεργή επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, για τον δε δεύτερο, η στάση και τα λεγόμενά του μέσω των social media, αποδεικνύουν πως υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλο χάσμα με την ηγεσία του κόμματος.
Αναζητείται μια ή ακόμα και δύο γυναίκες
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε λάμψει δια της απουσίας μιας γυναίκας από το ψηφοδέλτιό του. Κορυφαία στελέχη αναφέρουν πως αυτήν την φορά, θα υπάρχει γυναικεία εκπροσώπηση με τα φαβορί να είναι η Δήμητρα Ζησέκα και η Ιφιγένεια Βασιλειάδου. Δύο γυναίκες που είχαν κατέβει υποψήφιες κατά το παρελθόν στην Ημαθία.
Η Αλεξάνδρεια κατεβάζει υποψήφιο
Ισχυρή εκπροσώπηση φαίνεται πως θα έχει ο Γιδάς. Η προοπτική μιας έδρας στην Ημαθία, μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τα τοπικά πράσινα στελέχη. Απατσίδης και Γκιόνογλου παίζουν δυνατά, χωρίς να αποκλείεται και μια έκπληξη, η οποία θα προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Θα έχει εκπροσώπηση η ΔΗΜΑΡ στην Ημαθία;
Με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην ηγεσία του κόμματος, θεωρείται πολύ πιθανή μια εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας. Ο γραμματέας του κόμματος Λεωνίδας Ακριβόπουλος, απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, θα ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση στο πλευρό του Κώστα Βοργιαζίδη, οπότε αναζητείται ένας υποψήφιος με δυναμική. Αν και ακούγονται πολλά ονόματα, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Θα σκάσει όνομα «βόμβα»
Εδώ και αρκετούς μήνες ακούγεται έντονα στην πολιτική πιάτσα, ότι στην Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπάρξει μια υποψηφιότητα που θα ταράξει τα πολιτικά νερά. Ένα όνομα με μεγάλη ιστορία και πολλούς υποστηρικτές, όχι μόνο στη Βέροια αλλά και στους διευρυμένους δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας, σκέφτεται να δώσει την μάχη του σταυρού, καθώς θεωρεί πως μ' ένα ποσοστό κοντά στο 10% η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταφέρει να βγάλει έδρα στον νομό.
Τι θα κάνουν οι Κινήσεις Πολιτών;
Μπορεί να έχουν μικρή εκλογική δύναμη, αλλά μέσα στο κόμμα η παρουσία του επικεφαλής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, Γιάννη Τούντα είναι ιδιαίτερα δυναμική. Δεν αποκλείεται να κατεβάσουν υποψηφίους σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Ημαθία την εκπροσώπηση την έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Σπανούδης, ο οποίος θα μπορούσε να είναι υπό προϋποθέσεις υποψήφιος Βουλευτής.
Ο νέος είναι ωραίος
Έκανε εντυπωσιακή είσοδο στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και βγήκε πρώτος με πολλούς σταυρούς προτίμησης. Θεωρείται η νέα γενιά του κόμματος και σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Βεροιώτη» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο λόγος για τον Σάββα Τσιχλακίδη, ο οποίος κατάγεται από τον διευρυμένο δήμο Νάουσας. 
Η επίσκεψη της Φώφης αλλάζει τα δεδομένα
Οι επιτελείς του κόμματος στην Ημαθία έχουν αφήσει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τη Βέροια, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία της τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, καθώς η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. θα έχει μια σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για τους ενδιαφερόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ