Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο στο κέντρο της Βέροιας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το Πανημαθιώτιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Βέροια, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ημαθίας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του δήμου Βέροιας και του δήμου Νάουσας, που αντιμετωπίζουν άμεσα και έντονα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών. Δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση στο πρόβλημά τους, κράτησαν τα παιδιά τους από το ένα χέρι και τα πανό από το άλλο και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου.
Γονείς και μαθητές από όλο το νομό έδωσαν το παρών. Επισκοπή, Κεφαλοχώρι, Ξεχασμένη, Βεργίνα, Παλατίτσια, Ριζώματα, Δασκιο, Συκιά, Μονοδένδρι, Γιαννακοχώρι, Παλιά Νερά, Αγία Μαρίνα, Τρίλοφος, Πλατύ, Πολυπλάτανος, χωριά της Ειρηνούπολης κ.α. 


«Είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα, φτάνει πια η κοροϊδία. Είναι εγκληματικό να σιωπούν ακόμα οι αιρετοί μας. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τα δικά τους παιδιά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις;», είπε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Γ.Κ. Ημαθίας, κ. Γιώργος Αρβανίτης, ενώ τόνισε πως δε θα σταματήσουν οι αποχές που ξεκίνησαν ήδη από την Τετάρτη τα σχολεία μέχρι να βρεθεί λύση. «Δικαίωση δεν περιμένουμε, θέλουμε λύση για τα παιδιά μας. Εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας χιλιάδων γονιών της Ημαθίας. Έχουμε ένα ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα για ψήφισμα του Δ.Σ. δήμου Βέροιας και Νάουσας. Τους καλούμε άμεσα να εκδώσουν ψηφίσματα υπέρ των αιτημάτων μας». 
Το λόγο πήραν και ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, των συλλόγων Νάουσας και ο πρόεδρος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Βέροιας. Αμέσως μετά, γονείς, μικροί μαθητές των δημοτικών αλλά και μαθητές από τις μαθητικές κοινότητες Βέροιας, προχώρησαν σε πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης.




























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ