Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η εκδήλωση «Όμορφη και παράξενη Πατρίδα» στον Χώρο Τεχνών

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί σας καλεί να υποδεχθούμε τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, με μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση, που συνδιοργανώνει με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση έχει τίτλο «Όμορφη και παράξενη Πατρίδα» και σε αυτήν θα ερμηνευτούν τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών από την Χορωδία του Σωματείου. Την χορωδία υποστηρίζει μουσικά πολυμελής ορχήστρα, ενώ την διανθίζουν απαγγελίες ποιημάτων, προβολές και τραγούδι από σολίστ. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΠΑ του Δήμου Βεροίας, θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου, ώρα 8:00 μμ, στον Χώρο Τεχνών.

Η είσοδος τιμάται 7€ για τους μεγάλους και 5€ για τα παιδιά.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τα έξοδα λειτουργίας των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας.

Σημεία προπώλησης:
-Χώρος Τεχνών
-Κατάστημα «ΗΧΟΣ», Τάσσου Ελευθεριάδη, Σολωμού 2
-Κέντρο Αναφοράς Πρωτοβουλίας για το Παιδί, Πλ. Ζωγιοπούλου 3


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ

Διεύθυνση Χορωδίας: Ελισάβετ Δεμίρογλου
Πιάνο: Φοίβος Φίλκας
Μπουζούκι: Γιάννης Λαγκούσης
Βιολί: Φάνης Βασιλειάδης
Τσέλο: Ντίνα Σαρατζή
Ακορντεόν: Ζωγράφος Σταυρίδης
Φυσαρμόνικα: Παύλος Γαρέφης
Κρουστά: Δήμητρα Χατζόγλου
Τραγούδι: Ντίνα, Σαρατζή, Ανδρόνικος Σιδέρης, Ανδρέας Καπλάνης
Απαγγελία: Καίτη Χρονοπούλου, Τάσος Πλαστήρας
Βίντεο, εικόνες: Παύλος Γαρέφης

Η Χορωδία του Σωματείου «οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010, στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτισμικού και κοινωνικού προγραμματισμού του Σωματείου. Είναι μεικτή, πολυφωνική χορωδία και αριθμεί περίπου 65 ερασιτέχνες χορωδούς, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μέλη του Σωματείου. Βασικός στόχος της, σε συνδυασμό με την έμπρακτη κοινωφελή δραστηριότητά της, είναι η προβολή της μουσικής και ποιητικής έκφρασης του ελληνικού λαού.

Στα πλαίσια αυτά, η Χορωδία, στο σχετικά μικρό διάστημα της ύπαρξής της, έδωσε αρκετές συναυλίες και απέσπασε άριστες κριτικές. Παρουσίασε ειδικά αφιερώματα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, συμμετείχε σε χορωδιακά φεστιβάλ (του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, της Χορωδίας Τρικάλων, της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, της Χορωδίας του Ορφέα Θεσσαλονίκης), διοργάνωσε χορωδιακές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και έδωσε συναυλίες για κοινωνικούς σκοπούς (ΚΕΘΕΑ Κιβωτός, Καβάλας, Άσυλο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Alzheimer Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκδοτών Β. Ελλάδας, Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης). Το πρόγραμμά της, εκτός των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους. Τα μέλη της έχουν αναπτύξει εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, δεδομένο που καθιστά την όλη προσπάθεια πηγή χαράς και δημιουργίας και που αναδεικνύει τις σωστές ανθρώπινες σχέσεις πρωταγωνιστές του εγχειρήματος.
Διευθύνεται από την Ελισάβετ Δεμίρογλου και συνοδεύεται από ομάδα εξαιρετικών μουσικών. Οι συναυλίες της Χορωδίας πλαισιώνονται, κατά περίπτωση, από προβολή εικόνων και από απαγγελία ποιημάτων συναφών με την εκάστοτε θεματική του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ