Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μήλο της Βέροιας: «Στη Γευγελή αδερφές μου, στη Γευγελή»

ΜΕΡΟΣ Β'
Μπήκαμε και σε ένα σουπερ μάρκετ εκεί στην κεντρική λεωφόρο, ο Θεός να την κάνει, της πόλης. Εντελώς χάσιμο χρόνου! Προϊόντα ετικέτας της χώρας, τιμές αφού είχαμε και κομπιουτεράκι (Τι διάολο θα μας πιάσουν κότσο οι ξένοι; Ας μας πιάνει ο μπάρμπα Θωμάς της γειτονιάς όπου 1 αλάτι 1 ευρώ) στα ίδια επίπεδα με ένα σούπερ μάρκετ τύπου Μασούτης, AB, Carrefour. Έχει βέβαια και κάποιες προσφορές αλλά σε δικά τους προϊόντα τα οποία λόγω του ότι δεν έχουμε δοκιμάσει ίσως και να μην πάρουμε. Ε, για να μην μας πουν τσιφούτηδες πήρα ένα άρωμα για το αυτοκίνητο 188 δηνάρια δηλαδή 3 ευρώ.
Ε, σίγουρα θα έβρισκα και στο μπακάλικο άρωμα με 3 ευρώ.

Η πόλη δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο στο εσωτερικό της. Εντύπωση μου έκανε η περιοχή όπου γίνεται η λαϊκή. Είναι περιφραγμένη και οι πάγκοι έτοιμοι. Φαντάσου, λέω από μέσα μου, να το είχε αυτό στη Βέροια. Τι κράξιμο θα έτρωγε ο δήμαρχος; Κάναμε μια βόλτα στην αγορά όπου τα περισσότερα εμπορικά είχαν ελληνικά ονόματα δίπλα στα σλάβικα. Ρούχα; ; ; ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... Fashionpolice! Μωρ’ καλά τους βλέπω όλους στη Θεσσαλονίκη για ψώνια. Σταματήσαμε και σε ένα περίπτερο για τσιγάρα 2 ευρώ το Marlboro. Πήρα 5 πακέτα, τι να κανα; 3,90 μας τα πήγε ο Άδωνης και ο Στουρνάρας...

Θες τώρα να πιεις και ένα καφεδάκι; 1,25€ μόλις στο πιο καλό, απ’οτι μας είπαν αν και δεν θα το έλεγα, café της πόλης. Το μαγαζί χωρισμένο σε καπνίζοντες και μη και οι πελάτες 50-50 Έλληνες και ντόπιοι. Μεταξύ των Ελλήνων εντοπίσαμε και μια παρέα Βεροιώτων γνωστών οι οποίοι έκαναν πως δεν μας είδαν αλλά δεν πειράζει. Καλή καρδιά παιδιά! Και εμείς για τον ίδιο λόγο ήρθαμε.

Λίγο αργότερα πήγαμε στο πολυδιαφημισμένο καζίνο όπου τόσοι και τόσοι καλλιτέχνες της Ελλάδας εμφανίζονται έναντι αδράς αμοιβής. Στην υποδοχή αφού 2 κοπέλες παρέλαβαν τα πανωφόρια μας και βγάλαμε τις καρτούλες περάσαμε και πήραμε 2 χαρτάκια τα οποία ήταν σαν ένα δωράκι για ένα πρώτο τζογάρισμα. Το πρώτο κουπόνι αφορούσε table games και το άλλο τα μηχανήματα. Φυσικά το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους χώρους όπου τζογάρει ο καθένας. Εκεί μέσα πια έλεγες ότι είσαι στην Ελλάδα. Κρουπιέρηδες ελληνομαθείς, 99% Έλληνες παίχτες και ελληνικές επιγραφές παντού. Το φαγητό δωρεάν και πάρα πολύ ωραίο σε ένα ποιοτικό και υγιεινό περιβάλλον. Φυσικά δεν έλειψε κι από εκεί η Ημαθία καθώς ζευγάρι ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων της περιοχής της Βέροιας θεαθεί εκεί.

Είναι αυτό που λέμε που χάνεται ο κόσμος της Βέροιας… Στη Γευγελή αδερφές μου, στη Γευγελή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ