Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι υποδέχθηκε ο Ημαθιώτης υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης;;;

Το 1ο κρουαζιερόπλοιο που επισκέφτηκε τον Πειραιά για το 2012 υποδέχθηκε ο Μ.Χ.
‎2,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2011. Στόχος μας για τα επόμενα 5 χρόνια, να κάνουμε τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, διπλασιάζοντας το εθνικό τουριστικό εισόδημα από την κρουαζιέρα και συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.«Υποδεχθήκαμε σήμερα στον Πειραιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το MSC Magnifica, που προσέγγισε το λιμάνι τη νέα χρονιά με περίπου 5.000 επιβάτες και πλήρωμα μαζί. Είναι πολύ σημαντική και συμβολική κίνηση αυτή που κάνουμε γιατί πέρυσι η κρουαζιέρα στη χώρα μας σημείωσε μεγάλη αύξηση της τάξεως του 35% και περίπου 2,5 εκ. επιβάτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να καταστήσουμε τη χώρα μας ακόμη πιο ελκυστική στην κρουαζιέρα, μιας και η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη και είναι τόπος προορισμού για πάρα πολλούς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη λήξη της εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, ο ΟΛΠ για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που επισκέφτηκε τον Πειραιά για το 2011
Όπως επισήμανε ο υπουργός, «στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να καταστήσουμε τη χώρα μας ακόμη πιο ελκυστική την κρουαζιέρα, προχωρήσαμε και ψηφίζουμε τις επόμενες εβδομάδες, αύριο κατατίθεται μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο, την πλήρη κατάργηση του καμποτάζ, να απελευθερώσουμε πλήρως την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ο καθένας είτε έχει κοινοτική, είτε τρίτης χώρας σημαία να μπορεί να προσεγγίζει και να επισκέπτεται την Ελλάδα».
Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη στο ΕΣΠΑ της επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά προϋπολογισμού περίπου 250 εκ. ευρώ, «προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί τα καινούρια μεγάλα πλοία της τελευταίας γενιάς, τα οποία φέρνουν πολλές χιλιάδες επισκέπτες». Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του έργου αυτού θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2012.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στάθηκε στη δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους της πατρίδας μας, αλλά και στα οικονομικά οφέλη για τους εμπόρους, την αγορά και τα καταστήματα. «Η κρουαζιέρα προσθέτει εισόδημα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», τόνισε ο υπουργός.
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του o υπουργός, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά καλή δύναμη σε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες τονίζοντας ότι το 2012 είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά είναι μια χρονιά πρόκληση ταυτόχρονα για να υπερβούμε την κρίση.
«Να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους μας, τους φίλους μας, τους συμμάχους μας στην Ευρώπη, αλλά κυρίως να δώσουμε μια απάντηση στον εαυτό μας και στην ιστορία μας. Ότι εμείς θα την υπερβούμε την κρίση με την προσπάθεια που κάνουμε για να δικαιώσουμε τα παιδιά μας», τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Πριν την εκδήλωση, ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, περιηγήθηκε στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου από τον καπετάνιο κ. Μαρέσκα και την πρόεδρο της MSC κ. Θεοδωρίκα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα και να ανταλλάξει αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ