Quantcast

http://picasion.com/

Ήπιες νερό από τη Μπαρμπούτα; Θα παντρευτείς στη Βέροια!

Ήπιες νερό από τη Μπαρμπούτα; Θα παντρευτείς στη Βέροια! Πόσες και πόσες φορές δεν το είπαμε αυτό σε ξένους που επισκέπτονται την πόλη μας και πίνουν νερό από κάποια από τις βρύσες στη Μπαρμπούτα. Ξέρετε όμως ποια είναι η... αυθεντική βρύση «γαμπρο-παγίδα» από την οποία, σύμφωνα με τις
αφηγήσεις τις παραδόσεις, πίνανε νερό οι ξένοι, κυρίως φαντάροι και παντρεύονταν κορίτσια από τη Βέροια; Βρίσκεται στη γέφυρα της Μπαρμπούτας, περπατώντας από το Ρολόι προς τον Προμηθέα, θα τη βρείτε σε ένα μονοπάτι στο αριστερό σας χέρι.  
Από εκεί λοιπόν ξεκίνησε όλος ο θρύλος γύρω από τους ερωτικούς μετανάστες και πως πιάστηκαν στα δίχτυα των γυναικών από τη Βέροια. 


1 σχόλιο:

  1. Προσοχή κάποτε υπήρχε πινακίδα από τη ΔΕΥΑΒ ότι το νερο της πηγής δεν πινεται. Άρα ... γαμπροί μην πινετε για να παντρευτειτε σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ