Quantcast

http://picasion.com/

Αυτή είναι η άγνωστη ζωή της Έλενας Ναθαναήλ στη Βέροια

Η έλευση του πρώην ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου πριν από λίγες ημέρες στην Ημαθία ξύπνησε μνήμες παλιές. Ο νους ορισμένων γύρισε στο μακρινό καλοκαίρι του 1996, όταν ο δυναμικός στράικερ είχε πάρει μεταγραφή στη Βέροια. Ο αείμνηστος πρόεδρος Βασίλης Τσιαμήτρος είχε βάλει βαθιά

το χέρι στην τσέπη και είχε κάνει το μεταγραφικό 
«ΜΠΑΜ» του καλοκαιριού, φέροντας τον διεθνή επιθετικό στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.
Ως γνωστόν, ο έμπειρος κανονιέρης ήταν για 20 ολόκληρα χρόνια σύντροφος με την ηθοποιό Έλενα Ναθαναήλ. To ζευγάρι κατέφθασε στη Βέροια περίπου αρχές Ιουλίου, όπου και άρχισε η προετοιμασία της ομάδας. Η γοητευτική ηθοποιός δεν έμεινε ολόκληρο το χρόνο στην πόλη μας, καθώς έπρεπε να βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο εξοχικό της στην Εύβοια. Πάντως, για αρκετό χρονικό διάστημα βρισκόταν στη Βέροια και έζησε την καθημερινότητα της πόλης. Μάλιστα, υπήρχαν σχετικές αναφορές από συμπολίτες μας, οι οποίοι γνώρισαν προσωπικά την γυναίκα, η οποία θεωρήθηκε ως το απόλυτο sex symbol στις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Η Έλενα ήταν απλή και προσιτή. Καθημερινά την βλέπαμε στην Μητροπόλεως και την Βενιζέλου και να κάνει τα ψώνια της, χωρίς σταριλίκι. Όσοι Βεροιώτες είχαν την τύχη να την γνωρίσουν προσωπικά, έκαναν λόγο για μια γυναίκα, η οποία εκπροσωπούσε αυτό που λέμε «αντιστάρ». Πήγαινε σπάνια στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου για να δει από κοντά τον άντρα της. Συνήθιζε να τον περιμένει στο σπίτι και να του μαγειρεύει τα αγαπημένα του φαγητά! Από την πρώτη στιγμή αγάπησε τη Βέροια και τις σπάνιες ομορφιές της.
Μια μοιραία στιγμή για το ζευγάρι ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου ο σκληροτράχηλος επιθετικός σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και έδωσε στην «Βασίλισσα» τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μια επικράτηση στην οποία ο Τάσος την έζησε με ανάμικτα συναισθήματα. Πλήγωσε με το χειρότερο τρόπο την ομάδα της καρδιάς του. Δυστυχώς όμως, η Έλενα εκείνο το Σαββατοκύριακο έλειπε στην πρωτεύουσα. Είχε γυρίσματα στο τηλεοπτικό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Άγγιγμα Ψυχής» στο οποίο υποδυόταν την μητέρα του Σταύρου Ζαλμά και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μίλησαν μόνο δια τηλεφώνου. Για περισσότερα από 30 χρόνια η Έλενα ζούσε και ανέπνεε για το συγκεκριμένο μέρος.
Ένα κτήμα που ξεκίνησε από το μηδέν δημιουργώντας ακόμα και το δικό της κρασί, πασίγνωστο σε όλους τους καλλιτεχνικούς κύκλους. Σε συνομιλία που είχαμε με Βεροιώτες που γνώρισαν την αγαπημένη καλλιτέχνη, μας επισήμαναν χαρακτηριστικά πως η Ναθαναήλ ήταν ένας άνθρωπος ήπιων τόνων. Ήσυχη. Είχε ελάχιστους φίλους και εμπιστευόταν απόλυτα τον Τάσο. Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής της ήταν η κόρη της. Η Ίνκα Τσαγκάρη είναι το μονάκριβο παιδί της λαμπερής ηθοποιού. Σπάνια ερχόταν μαζί στη Βέροια. «Ζήτημα να ήρθε δυο τρεις φορές να δει την μητέρα της στη Βέροια» μας είπε γείτονας του ζευγαριού.  
Έλενα και Τάσος δεν ήταν το κλασικό κοσμικό ζευγάρι της Βέροιας. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους ήταν σπάνιες και την προσωπική τους ζωή την κρατούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πάντως, επιχειρηματίες της νυχτερινής διασκέδασης, μας ανέφεραν πως το αγαπημένο τους μπαράκι ήταν το «Καπιτάλιο» στην οδό Έλλης (σημερινό Public). Επίσης, αρκετά συχνά, αρέσκονταν σε μονοήμερες εκδρομές σε Βεργίνα, Παναγία Σουμελά, Νάουσα, Έδεσσα και Αριδαία. Χτυπημένη από καρκίνο του πνεύμονα απεβίωσε στις 4 Μαρτίου του 2008, ενώ η κηδεία της έγινε το μεσημέρι της 5ης Μαρτίου του 2008 στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ