Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Ταλιατέλες με λουκάνικο

Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος). Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το φασκόμηλο
και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’. Προαιρετικά, τρίβουμε παρμεζάνα.

Υλικά:

1 πακέτο ταλιατέλες (500 γραμ.)

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 πράσο

10 μεγάλα ασπρομανίταρα

4 χωριάτικα λουκάνικα

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 κλαδάκι φασκόμηλο

Αλάτι, πιπέρι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ