Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: «Παστίτσιο με τόνο»

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5΄και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε τον τόνο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγοψήνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι λευκό. Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά μακαρόνια μας, κατόπιν την φάρσα μας, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την μπεσαμέλ μας. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180© για 40΄-50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

3 κονσέρβες τόνο (σε νερό)

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. Σκόρδο

1 ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη

½ ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Για την μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα

6 κ.σ.αλεύρι

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι άσπρο

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κρόκο αυγού

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς