Εσείς δοκιμάσατε το Κοτόπουλο Κατσιατόρε;

Για μια ακόμα φορά, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια ακόμη συνταγή, η οποία αποτελεί από τις πλέον κορυφαίες επιλογές του. Διαβάστε αναλυτικά: Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατοπίπερωνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε! Μόλις κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο
ώσπου να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές! Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, πετάμε τα περιττά λίπη από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφού κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μέτρια κυβάκια. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί ! Αφήνουμε λίγο να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την ντομάτα, τον ζωμό κότας, την δάφνη την ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου μια ώρα. Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά! 

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100 ml. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ σέλερι
200 γρ μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπερια
2 μέτρια καρότα
200 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γρ ντομάτα κονκασε
300 ml ζωμός κότας
1 κγ. Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/2 τεμ μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ ελιές μαύρες απ
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς