Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λόπεθ: «Πιο επαγγελματικές οι προπονήσεις με Γράφα»

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε γκέλα... ολκής απέναντι στη Βέροια και σε ένα παιχνίδι «δικό» τους, κατάφεραν να πετάξουν δύο βαθμούς στα σκουπίδια. Οσο για τον βασικό λόγο που συνέβη αυτό; Ακούει στο όνομα Τζόναθαν Λόπεθ, καθώς ο Ισπανός πορτιέρο ήταν πραγματικός «Κέρβερος» κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας της Ημαθίας, η οποία σε έξι αγωνιστικές αντιμετώπισε και τους τέσσερις
«μεγάλους» της Σούπερ Λιγκ κι από τους δύο (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα. Ο 35χρονος τερματοφύλακας μίλησε για τη βελτίωση της «Βασίλισσας του Βορρά» από τη στιγμή που ανέλαβε ο Θωμάς Γράφας, δεν διστάζει να αφήσει αιχμές για τον προκάτοχό του (Αλέκο Βοσνιάδη), αλλά παράλληλα εκθειάζει και τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως την κορυφαία ομάδα που αντιμετώπισε φέτος η Βέροια, κι ας υπάρχει το 6-1 της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό!
«Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και γι' αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία ο βαθμός που πήραμε. Ηταν ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας για την ομάδα , απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο Λόπεθ και προσθέτει: «Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία παίξαμε φέτος! Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Σε τέτοια παιχνίδια βέβαια χρειάζεται να έχεις και την τύχη μαζί σου. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν βέβαια το ίδιο καλός, αλλά αυτό οφείλεται και στη δική μας απόδοση, εμείς τον κάναμε να φαίνεται χειρότερος, είχαμε τις στιγμές μας και ο Μπαλάφας έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ». Εύλογα βέβαια του ζητήσαμε να εξηγήσει πώς εξηγεί αυτόν τον ισχυρισμό, όταν έχει προηγηθεί το εκκωφαντικό 6-1 στο “Καραϊσκάκη”. «Σε εκείνο το παιχνίδι υπήρξαν περισσότερο ατομικά λάθη που έφεραν τόσο μεγάλο σκορ. Ηταν ακόμη αρχή και για μας, δεν είχαμε προλάβει να δέσουμε καθόλου κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την ήττα. Ομως θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχαμε, αν και αντιμετωπίσαμε σίγουρα αρκετές δυσκολίες τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με την ΑΕΚ. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ βέβαια ο αντίπαλος ερχόταν από ευρωπαϊκό αγώνα κι αυτό τον επηρέασε...».
Πλέον βέβαια ακολουθεί μία σειρά αγώνων που είναι απόλυτα στα μέτρα της Βέροιας κι όπως επισημαίνει ο έμπειρος τερματοφύλακας, είναι η ώρα να μαζέψει βαθμούς. 
Πολύς λόγος βέβαια έγινε και για τη διαιτησία στον αγώνα με το Τριφύλλι, αλλά όπως σημειώνει ο ίδιος: «Δεν ασχολούμαι ποτέ με τους διαιτητές, με ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι. Ολοι κάνουν λάθη...». 

«Δεν ήταν η καλύτερη μου εμφάνιση...»

Ναι, εντάξει, καλή η τύχη, αλλά χρειάζεται και η ικανότητα. Κι από αυτήν στον Ισπανό γκολκίπερ... περισσεύει. Τον ρωτήσαμε λοιπόν αν θεωρεί την εμφάνισή του ως μία από τις καλύτερες της καριέρα του... «Οχι, δεν τη θεωρώ ως την καλύτερη που έχω κάνει. Μπορώ να θυμηθώ ένα παιχνίδι με τη Βαλένθια στην Ισπανία πρόπερσι (σ.σ. έκανε 4 συμμετοχές με τη Χετάφε), αλλά και σε έναν αγώνα με τον Λεβαδειακό πριν 2-3 χρόνια. Αλλά σίγουρα ήταν ένα από τα καλά μου παιχνίδια...». 

«Πιο επαγγελματικές οι προπονήσεις με Γράφα»


Από εκεί και πέρα ο Λόπεθ μιλάει και για τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στη Βέροια από τη στιγμή της έλευσης του Θωμά Γράφα, τονίζοντας πως: «Οι προπονήσεις είναι πλέον καλύτερες, πιο επαγγελματικές. Καταλαβαίνει τι ακριβώς μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης, το στυλ των ποδοσφαιριστών και γι' αυτό έχει υπάρξει αυτή η βελτίωση...». «Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια όμως μας περιμένουν παιχνίδια πολύ σημαντικά για την παραμονή μας στην κατηγορία, μπορούμε να τα κερδίσουμε και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να μαζέψουμε βαθμούς».
Μέσι ή Ρονάλντο; Οσο για το ερώτημα του... 21ου αιώνα, ο Λόπεθ μάλλον κάνει την έκπληξη. «Θα πω Ρονάλντο. Είναι ο επιθετικός που κανείς τερματοφύλακας δεν θέλει να βρει απέναντί του». Ενώ για το αν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Primera και τη μάχη που γίνεται στην κορυφή, δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Ο λόγος; «Εγώ υποστηρίζω Βαλένθια (σ.σ. είναι 15η) από μικρός. Δεν τα πηγαίνουμε πολύ καλά φέτος, αλλά με την αλλαγή προπονητή (ανέλαβε ο Πραντέλι αντί του Αγισταράν) τα πράγματα έχουν γίνει πιο επαγγελματικά!», ανέφερε ο Ισπανός που τη σεζόν 2004-05 είχε περάσει από τις “νυκτερίδες”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ