Quantcast

http://picasion.com/

Εξαιρετικό αφιέρωμα του STAR στη Λίνα Τουκπετσή (ΦΩΤΟ)

Μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Βέροια που φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα κατάφερε, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, να ξεχωρίσει στην Ελλάδα, και να ξετρελάνει το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Βόρεια Αμερική και την Κύπρο! Πρόσωπο-κλειδί στο success story της Βέροιας είναι μια νέα, γοητευτική και πολύ δραστήρια γυναίκα, η οποία
όχι μόνο δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες, αλλά ρισκάρει και είναι αποφασισμένη τα κοσμήματα «Linasexclusive» να κατακτήσουν την ελληνική και την ξένη αγορά. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή, μητέρα δύο μικρών παιδιών, εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια όλης της οικογένειας της, βλέπει σιγά σιγά τους καρπούς της να αποδίδουν. Όταν το 2012 άνοιξε το εργαστήριο της στην Βέροια, οι δυσκολίες ήταν πολλές.
Ποιος είπε άλλωστε ότι είναι εύκολο να "μπει"... κανείς στην καρδιά μιας γυναίκας; Όμως δεν ήταν μόνο η «μάχη» για την δημιουργία πελατολογίου σε ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν, όπως είναι το χειροποίητο κόσμημα, η κυρία Λίνα Τουπεκτσή έπρεπε συγχρόνως να αποδεικνύει την αξία της και να «καταπίνει» την συνεχή αμφισβήτηση και την κακεντρέχεια του κόσμου….
Βλέπετε, το εργαστήριο της δεν ήταν στην Αθήνα, ούτε στην Μύκονο, αλλά σε μια επαρχιακή πόλη της «ξεχασμένης» Βόρειας Ελλάδας. «Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσαμε ήταν πάρα πολλά, αλλά η επιμονή, το πάθος και η αγάπη μας για ότι κάνουμε όχι μόνο δεν μας σταμάτησε, αλλά μας πείσμωσε περισσότερο για ακόμα μεγαλύτερους στόχους.
Το δέσιμο της οικογένειας μας, η βοήθεια του ενός στον άλλο στις δύσκολες στιγμές ήταν το καθημερινό “γιατρικό” μας σε όποιες στενοχώριες προέκυπταν στον δρόμο μας», λέει η ίδια στο star.gr, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες που παλεύουν στις τραγικές οικονομικές συνθήκες της χώρας μας. «Όλα... γίνονται», συμπληρώνει με πάθος η Λίνα Τουπεκτσή και περιγράφει την πρώτη φορά που επικοινώνησαν μαζί της από τον Καναδά για να της προτείνουν συνεργασία! «Η συνεργασία με το εξωτερικό ξεκίνησε τυχαία μέσω διαδικτύου!
Eίδαν την δουλειά μου, τους άρεσε επικοινώνησαν μαζί μου και κλείσαμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2016! Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα κοσμήματα μου, “ταξιδεύουν” σε όλη την Βόρεια Αμερική, ενώ πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας με δύο καταστήματα μόδας και αξεσουάρ στη Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία. Σήμερα, τα χειροποίητα κοσμήματα μας βρίσκονται σε 65 καταστήματα στην Ελλάδα, σε καταστήματα μόδας, και σε εκθέσεις γνωστών ξενοδοχείων στην Ελλάδα», εξηγεί η ίδια.

Για την Λίνα Τουκπετσή, η έμπνευση δεν σταματά ποτέ! Κάθε κόσμημα γι’αυτήν, όπως εξομολογείται στο star.gr, είναι μια διαφορετική ιστορία και «κρύβει» συναισθήματα. «Δεν σταματάω ποτέ να σκέπτομαι ακόμα και τις ώρες που κοιμάμαι. Παρακολουθώ στενά τις τάσεις της μόδας κυρίως στα ρούχα. Κάθε φορά που είναι να σχεδιάσω κάποιο κόσμημα, νιώθω όπως... όταν ήμουν παιδί και προσπαθούσα να ντύσω όμορφα και να περιποιηθώ τις κούκλες μου!
Στα «Linasexclusive» δίνουμε μεγάλη έμφαση στα υλικά, χρησιμοποιούμε ημιπολύτιμους λίθους, πέρλες, μαργαριτάρια, πορσελάνες, σμάλτο, δέρμα και suede, κορδόνια, βελούδο, λάβα κ.α, τα πάντα με λίγα λόγια εκτός από χρυσό και ασήμι. Στόχος μας να δημιουργούμε χειροποίητα κομμάτια για την σύγχρονη γυναίκα που όμως δεν κοστίζουν μια περιουσία» λέει η ίδια, τονίζοντας ότι οι δημιουργίες της μπορεί να φαίνονται ακριβές, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι! Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 100 ευρώ, τα «Linasexclusive» απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου στυλ και ηλικίας που θέλουν να αισθάνονται όμορφες και στιλάτες, φορώντας ένα ιδιαίτερο κόσμημα.
«Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν βλέπω τις γυναίκες να φορούν τα κοσμήματα του! Το χαίρομαι πιο πολύ, από τις οικονομικές απολαβές» συνεχίζει η Λίνα Τουπεκτσή, εξυπηρετώντας συγχρόνως τον κόσμο που περνά από το stand που έχει εξασφαλίσει αυτές τις ημέρες στην έκθεση «Μostra Rota» της Αθήνας!
Εκεί την συναντήσαμε και από την απήχηση του κόσμου, φαίνεται ότι ο στόχος της να καθιερωθεί στην ελληνική αγορά και να επεκταθεί σε.. 100 συνολικά καταστήματα στην χώρα, μάλλον θα επιτευχθεί! «Μετά το 2018 θα κάνω focus στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε πιο ακριβές εκθέσεις» καταλήγει, παροτρύνοντας τους Έλληνες να μην λυγίζουν και να ρισκάρουν.

Πηγή: star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ