Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Πανσέτες με Jack Daniel’s sauce

Ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο σήμερα από τον Σεφ του «Βεροιώτη», μόνο για μερακλήδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις πανσέτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Βγάζουμε από το φούρνο,
περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ για ακόμα 10’ .

Jack Daniel’s sauce:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ουίσκι το ξύδι τη σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το Καγιέν.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα στο 1/2 του αρχικού όγκου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι σαν σιρόπι.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ που ακουμπά σε παγάκια με νερό και την κρυώνουμε.
-Διατηρούμε στο ψυγείο.

Υλικά:
· 2 κ.γ. φυτικό λάδι
· 125 ml κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 8 ml ουίσκι Jack Daniel's
· 60 ml μηλόξυδο
· 2 κ.σ. σόγια σως
· 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
· 60 ml ζωμό βοδινού
· 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
· 225 γρ. ζάχαρη σκούρα καφέ


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς