Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσιαμήτρος: «Προφανώς είμαστε όλοι αρχαία αγάλματα… Μπράβο Βεροιώτες και Βεροιώτισσες»

Συναγάλματά μου λοιπόν, και όχι συμπολίτες μου, μην παραξενευτείτε που ένα αρχαιολογικό εύρημα μπορεί και γράφει ένα άρθρο και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν και το διαβάζουν. Δεν είμαστε τυχαία αρχαιολογικά ευρήματα εμείς, είμαστε ομιλούντα αρχαιολογικά ευρήματα. Μάλιστα του Υπουργείο Πολιτισμού θα μας συντηρεί κιόλας μόλις οριοθετήσει σχεδόν όλη την πόλη της Βέροιας όπως διαβάζω σαν αρχαιολογικό χώρο. Παρακαλείστε να κάθεστε προσοχή στους κεντρικούς δρόμους αγέρωχοι και περήφανοι και να είστε ιδιαίτερα υπομονετικοί με τους χιλιάδες επισκέπτες του μουσείου της πόλης μας. Προφανώς μόνο με πλάκα μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αυτό που σκέφτονται να κάνουν με την οριοθέτηση της πόλης μας κάποιοι έξυπνοι, αδιαφορώντας πως σε όλον αυτόν τον αστικό ιστό υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι και τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν πιθανόν στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων σε μια στιγμή πολύ δύσκολη για όλη την Ελλάδα και ακόμη περισσότερο για επαρχιακές πόλεις όπως η Βέροια, η τοπική αγορά των οποίων μετράει έτσι κι αλλιώς αμέτρητα λουκέτα και απίστευτες δυσκολίες για να ανταπεξέλθει. 

Σε μια τέτοια εφιαλτική συγκυρία για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, με τους ανελέητους φόρους, την ανύπαρκτη κίνηση καταναλωτών, και τον αγώνα για επιβίωση, η πολιτεία αντί να σταθεί στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και να βοηθήσει όσους σκέφτονται να κάνουν την καμικαζική είναι η αλήθεια απόπειρα, βάζει κάθε λογής πρόβλημα στο διάβα τους, κάθε δυνατό παραλογισμό που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος. Δεν είναι η πρώτη φορά που αρχαιολογικοί λόγοι σταματούν πολλές δραστηριότητες, όπως άλλες φορές σταματούν κάθε λογής έργα ενώ θα έπρεπε άμεσα να βρίσκεται λύση με τη μεταφορά των ευρημάτων για παράδειγμα σε άλλους χώρους, αλλά αυτό το να οριοθετηθεί μια ολόκληρη πόλη ως αρχαιολογικός χώρος με την κάθε διαφορετική έννοια που θα αντιμετωπίζεται αυτός ο χώρος και τα χίλια δυο προβλήματα που θα προκαλέσει σε αυτούς που ζουν και δραστηριοποιούνται σε πόλη και όχι σε αρχαιολογικό χώρο ξεπερνά κάθε φαντασία και κάθε λογική.

Θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για οποιαδήποτε ανάκαμψη σε μια αγορά που φθίνει οικονομικά και μια τοπική κοινωνία που μετρά χιλιάδες ανέργους. Ο κόσμος θέλει ανάπτυξη και δουλειές κύριοι της κυβέρνησης και όχι περισσότερα εμπόδια. Η επαρχία χρειάζεται ανάπτυξη όχι ακόμη περισσότερη ύφεση. Θα είναι μια καταστροφική και παράλογη απόφαση. Δυστυχώς για εσάς αναπνέουμε ακόμη…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ