Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Αλμυρό Κανταίφι

Ανοίγουμε το κανταΐφι (ξάνουμε) με το χέρι μας και το στρώνουμε σ' ένα μετρίου μεγέθους βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο, κατόπιν το μείγμα τυριών, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τα ρίχνουμε από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες και μετά ψήνουμε στους 200 Βαθμούς για 35' - 40'.ΥΛΙΚΑ: 

1/2 κιλό κανταΐφι
800γρ. τυρί τριμμένο (από 200γρ. διάφορα) Γκούντα, κασέρι, ενταμ, ρεγκάτο. Ότι θέλουμε.

150γρ. βούτυρο

1 κιλό γάλα

6 αυγά

Πιπέρι

Tips: μπορούμε επίσης να κάνουμε ατομικά κανταΐφια βάζοντας ένα μπαστούνι γραβιέρας μέσα, τυλίγοντάς τα και τηγανίζοντας σε ηλιέλαιο. Τέλος περιχύνουμε με λίγο θυμαρίσιο μέλι και πουδράρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης.

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς