• http://www.veriotis.gr/
  • http://www.veriotis.gr/
  • http://www.veriotis.gr/

Παυλίδης: «Θα υπάρχει Δήμαρχος στη Βέροια ή θα παραδώσει τα κλειδιά στην Αρχαιολογία;»

Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητηθεί αν θα κηρυχτεί η πόλη ολόκληρη σε αρχαιολογικό χώρο, έτσι ώστε όλα μα όλα να περνάνε από το χέρι της Αρχαιολογίας. Με τα γνωστά αποτελέσματα σε όσους χρειάστηκε να συναλλαχτούν ή να εξυπηρετηθούν. Είναι γνωστό και το αποτέλεσμα της συζήτησης, αφού θα καταναλωθούν ώρες ολόκληρες για ένα θέμα που δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη, αλλά και να υπήρχε μπροστά στην κοινή κατακραυγή… Και φυσικά δεν είναι ώρα και για κροκοδείλια δάκρυα.
Είναι πολύ σοβαρό όμως να αναλύσει κάποιος το πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί δεν έγιναν αυτά νωρίτερα σε άλλες θητείες; Γιατί γίνονται τώρα; Από ποιον και γιατί γίνονται; Τι επιδιώκεται; Θα υπάρχει Δήμαρχος στην πόλη αυτή ή θα πρέπει αύριο να παραδώσει τα κλειδιά στην αρχαιολογία; Γιατί πρώτο μέλημα της Δημοτικής αρχής ήταν η μονοδρόμηση της Μητροπόλεως, κλπ.
Βέβαια αν ψάξει κανείς να δει που θα παραδοθούν, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για να αντιληφτεί κανείς πολλά περισσότερα.
Κινδυνεύουν πλέον επιχειρήσεις, δραστηριότητες, φορείς ενεργοί που δραστηριοποιούνται στην πόλη, κλπ ώστε να είναι έρμαιοι των αποφάσεων μιας άλλης αρχής κι όχι των αιρετών που εκλέγει η πόλη και μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον της.

Κύριοι,
Δώσατε βήμα όταν αφήνατε τον νομικό Σύμβουλο του Δήμου να σας λέει ότι αν δεν ψηφίσετε έτσι θα σας κάνει μήνυση η αρχαιολογία,
Δώσατε βήμα όταν ενώ δεν απαιτείτε από τον νόμο, εσείς σε εκείνη την αίθουσα ζητούσατε την γνώμη της αρχαιολογίας ή την λαμβάνατε υπόψη.
Δώσατε βήμα όταν για 30 χρόνια η αφετηρία των αστικών βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία κι εσείς τον 31 χρόνο συντασσόσασταν με την αρχαιολογία κι ανακαλύπτατε ότι «εμποδίζεται η ορατότητα του μνημείου».
Και με αυτά αλλά και αλλά, όταν δίνεις χώρο για το πρώτο βήμα, τότε αφού βρίσκουν πεδίο κάνουν και το δεύτερο... Στο Δημ. Συμβούλιο η ψήφος δεν είναι σηκώνω απλά το χεράκι μου ή πάω τουαλέτα…. Οι συνέπειες αργά ή γρήγορα έρχονται μπροστά….

Μην κάνετε κάποιοι τους ανήξερους και κάνετε πως δεν γνωρίζετε πως φτάσατε ως εδώ. Αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και σώστε το. Αφήστε τα ψηφίσματα (γράμματα στο Θεό….) και πολεμήστε γι αυτήν την πόλη. Αφήστε ότι «το βρήκαμε στο δεύτερο βήμα κι όχι στο πρώτο», γιατί δεν σας τιμά να το λέτε ότι πιάνεστε αδιάβαστοι. Δεν γίνετε να μην έχει φωνή η πόλη. Δεν γίνετε να μαθαίνει για το μέλλον της από άλλους. Δεν είναι «απλά ενημερωθήκαμε…». Δεν είναι απλά «διαφωνώ με το πρώτο βήμα…». Κι αν δεν σας υπολογίζουν πρέπει να μάθουν να το κάνουν. Επιτέλους!!!!!!
Τα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ Α.Ε. στην απεργία που είχαν κάνει στις 10-11-2015 και στην πορεία των λεωφορείων μέσα στην πόλη, σας προειδοποιούσαν με το καρφιτσωμένο στα τζάμια το μήνυμα «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ». 
Αλλά εσείς το διαβάσατε την άλλη μέρα στις εφημερίδες μόνο και το βλέπατε σε φωτογραφίες επάνω στα λεωφορεία. Αύριο θα το συζητάτε επί ώρες . Τι εποχές Θεέ μου….
Μπορεί αύριο στο Δη. Συμβούλιο να καλέσατε μόνο λίγους φορείς. Μπορεί να μην καλέσατε όλη την πόλη κι όλο τον κόσμο να αντιδράσει σε ένα έγκλημα που πάει να συντελεστεί και να το περιορίσατε σε μια αίθουσα. Σας δινόταν η ευκαιρία να ενώσετε για ένα θέμα που απασχολεί όλη την Βέροια. Δεν το κάνατε. Γιατί άραγε;
Σε οποιαδήποτε περίπτωση εμείς στα ΑΣΤΙΚΑ διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον σχεδιασμό αυτό και σας ξανάλεμε «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ». Και κάντε τα πάντα γι αυτό, έστω και την τελευταία στιγμή.

Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος Αστικών Λεωφορείων

Δημοφιλείς αναρτήσεις