Αυτός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς στη Βέροια

Επίσημη ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στη Βέροια, εξέδωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτήν, στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν κλιμάκια από Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πέλλα, συνολικά 13 Πυροσβεστικά οχήματα, η ΕΜΑΚ, δυο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και δεκάδες Πυροσβέστες. Η φωτιά που έκαιγε για περίπου 24 ώρες, κατάφερε να κάψει 200 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την 18-07-2016 και περί, ώρα 11:35΄ η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιανοβρόχι - Καλίγκα - Κουστοχωρίτικα, Δ.Κ. Βέροιας του Δήμου Βέροιας, Π.Εν. Ημαθίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα: έξι (6) πυροσβεστικά οχήματα με τριάντα (30) άτομα της Π.Υ. Βέροιας, δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερα (4) άτομα της Π.Υ. Νάουσας, ένα (1) πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας με δύο (2) άτομα, ένα (1) πυροσβεστικό όχημα του 6ου Πυρ/κού Σταθμού Θεσσαλονίκης με δύο (2) άτομα, ένα (1) πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Έδεσσας με δύο (2) άτομα , ένα (1) πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Γιαννιτσών με δύο (2) άτομα, ένα (1) πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Αριδαίας με δύο (2) άτομα, ένα (1) Πεζοπόρο Τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ αποτελούμενο από οκτώ (8) άτομα, ένα (1) όχημα του Συντονιστή Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με τρία (3) άτομα, δύο (2) πυρ/κά αεροπλάνα και ένα (1) ελικόπτερο.

Στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Βέροιας παρέμεινε ένα (1) όχημα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας με δύο (2) άτομα προς ενίσχυση.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε επίσης ο Δήμος Βέροιας με δύο (2) βυτιοφόρα οχήματα και δύο (2) σκαπτικά μηχανήματα (JCB), εθελοντές - μέλη εθελοντικών οργανώσεων της ΓΓΠΠ που δραστηριοποιούνται στην Π.Εν. Ημαθίας, καθώς και ιδιώτες.

Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν - συνέδραμαν Κλιμάκια: του Δασαρχείου Βέροιας, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας το οποίο και συνέδραμε στην διατροφή των Πυροσβεστικών υπαλλήλων που επιχείρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Εν. Ημαθίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Δ.Ε.Η..
Επίσης στον τόπο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Εν. Ημαθίας.

Από την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από άγνωστη αιτία κάηκαν διακόσια (200) περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης καθώς και μικρός αριθμός παραπηγμάτων.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:00' της 18-09-2016 και η πλήρης κατάσβεση αυτής επετεύχθη στις 07:15' της 19-07-2016.
Στον τόπο του συμβάντος παραμένει ένα (1) πυροσβεστικό όχημα με τρία (3) άτομα για φύλαξη.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Δημοσθένης Π. Αναγνωστάκης.
Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.»

Στη συνέχεια το δελτίο της Πυροσβεστικής αναφέρεται και στην υπόλοιπη δραστηριότητα της ημέρας, σε δυο ακόμα περιπτώσεις πυρκαγιάς, σε έναν απεγκλωβισμό θύματος τροχαίου και σε απεγκλωβισμό από ασανσέρ.
Παράλληλα υπενθυμίζει στους πολίτες πως το άναμμα φωτιάς απαγορεύεται έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

- Την 18-07-2016 και περί ώρα 12.10’ η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε, για κατάσβεση πυρκαγιάς επί της τάφρου «66» στην αγροτική περιοχή Αγίας Μαρίνας, Δ.Εν. Δοβρά Δήμου Βέροιας. Από την πυρκαγιά κάηκαν ξερά χόρτα σε έκταση πέντε (5) περίπου στρεμμάτων.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε ένα (1) όχημα της Υπηρεσίας μας με πέντε (5) άνδρες.
Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

- Την 18-07-2016 και περί ώρα 22.50’ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για απεγκλωβισμό ατόμου λόγω τροχαίου ατυχήματος στο 2ο χιλ. της επαρχιακής οδού Βέροιας-Αλεξάνδρειας, το οποίο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν.Βέροιας.

- Την 18-07-2016 και περί ώρα 22.25’ η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε, για κατάσβεση πυρκαγιάς επί της τάφρου «66» στην αγροτική περιοχή Αγίας Μαρίνας, Δ.Εν. Δοβρά Δήμου Βέροιας. Από την πυρκαγιά κάηκαν ξερά χόρτα σε έκταση είκοσι (20) περίπου στρεμμάτων.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δύο (2) οχήματα της Υπηρεσίας μας με έξι (6) άνδρες.
Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

- Επίσης την ίδια ημέρα πραγματοποίησε η Υπηρεσίας μας και έναν (1) απεγκλωβισμό ατόμου από ανελκυστήρα.
- Η Υπηρεσία μας υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας ότι απαγορεύεται παντελώς το άναμμα της φωτιάς στην ύπαιθρο έως και είκοσι Σεπτεμβρίου έκαστου έτους, ενώ από 21 Σεπτεμβρίου έως και 31 Οκτωβρίου επιτρέπεται το άναμμα της φωτιάς υπό προϋποθέσεις μόνο με άδεια καύσης από την Υπηρεσία μας.»

Ο Διοικητής, Επιπυραγός Αλέξανδρος Σ. Κουβακάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις