Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με μοσχαράκι κοκκινιστό

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μαζί με το μοσχαράκι. Αφού χρωματίσουν, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ρεντουίρει (εξατμιστεί) προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε περιστασιακά συμπληρώνοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί για να μην κολλήσει το φαγητό μας. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές) και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο χρωματίζοντάς τες και από τις δυο πλευρές. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις απλώνουμε στον πάγκο και βάζουμε στη μια τους άκρη ένα κομμάτι μοσχάρι (αφού κρυώσει λίγο), λίγο τυρί τριμμένο και τυλίγουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί ,ρίχνουμε τη σάλτσα που περίσσεψε και τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200© για 25΄-30΄.

ΥΛΙΚΑ: 

5μελιτζάνες

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι κομμένο καρέ)

5-6 ώριμες τομάτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. τοματοπολτό

Αλάτι, πιπέρι

5 κόκκους μπαχάρι

1 κ.γ. πάπρικα

1 ξύλο κανέλα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + extra για το τηγάνισμα

Ρπιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς