Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης μάγεψαν την Κοζάνη

Σε συνέχεια της ενθουσιώδους αποδοχής από κριτικούς και κοινό, σε μια μαγική, sold out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» ταξίδεψε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λασσάνεια 2015». Μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση!

Ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα. Πρωταγωνιστές η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Δεκαέξι (16) εξαίρετοι μουσικοί συνομίλησαν επί σκηνής με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Rodrigo, συναντούν τον Στέλιο Καζαντζίδη, αντάμωσαν με την ελληνική παράδοση, τις μουσικές γειτονιές του κόσμου και σύστησαν με τις δικές τους συνθέσεις. 
Τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η καλλιτεχνική πορεία των δύο αδελφών από τη Βέροια, αποτέλεσε πόλο έλξης για μια σειρά διακρίσεων από φορείς εντός και εντός συνόρων. Μια ακόμη παράσταση «Ψυχή & Σώμα» πέρασε στην ιστορία. Για το περιεχόμενο της, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα «χιλιοειπωμένα», καθώς ο κόσμος της Κοζάνης δεν σταμάτησε να τους χειροκροτεί, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την ασταμάτητη βροχή, έμπαιναν στο γήπεδο, καθόντουσαν στις εξέδρες με ομπρέλες και απολάμβαναν αυτήν την μουσική πανδαισία.



Πηγή Φωτογραφιών: Δημήτρης Στραβός - Θανάσης Τέγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ