Το βορειότερο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Ξάνθη-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναλύει στο carandmotor.gr τα οφέλη του έργου.
Καθοριστική συμβολή στη μείωση του χρόνου μετακινήσεων, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για όλη την περιφέρεια θα εξασφαλισει ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού «Ξάνθη-Έχινος-Ελληνοβουλγαρικα Σύνορα».
Ο οδικός άξονας κατασκευάζεται τμηματικά, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την ολοκλήρωση του βορειότερου τμήματος, μήκους 8 χλμ., το οποίο ξεκινάει από το Δημάριο και φτάνει μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην πόλη Ρουντόζεμ.
Από τις αρχές του έτους τα εν λόγω 8 χλμ. έχουν ασφαλτοστρωθεί και είναι σχεδόν ολοκληρωμένα, στρέφοντας το ενδιαφέρον στο τμήμα Δημάριο-Μελίβοια μήκους 10,76 χλμ. που θα φέρει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ακόμα πιο κοντά στην Ξάνθη. Τα υπόλοιπα τμήματα του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας είναι τα Ξάνθη-Σμίνθη, Σμίνθη-Έχινος και Έχινος-Μελίβοια.
Ο Κάθετος Άξονας «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» συνδέει την Εγνατία Οδό με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε θέση νέου μεθοριακού σταθμού. Αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου και με την κατασκευή του θα συνδεθεί το Σμόλιαν και το Ρούντοζεμ της Βουλγαρίας με τον οδικό άξονα προς Ξάνθη, μέσω της υφιστάμενης οδού, και κατ’ επέκταση με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού.
Το carandmotor.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος ανέφερε: «Ο οδικός άξονας Δημάριο-Ρουντόζεμ είναι προς ολοκλήρωση και γίνονται προσπάθειες μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, της αστυνομίας και των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων για τη λειτουργία του δρόμου».
Πρόσθεσε δε ότι «ο κάθετος άξονας θα βοηθήσει το παραλιακό μέτωπο της Π.Ε. Ξάνθης και θα προσφέρει δίοδο στους κατοίκους της Βουλγαρίας να κατέβουν στη χώρα μας. Ο συγκεκριμένος δρόμος ενδυναμώνει το πολιτιστικό προϊόν και μας επιτρέπει να έχουμε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, όπως και ήθη και εθίμων με τους κατοίκους της χώρας η οποία γειτνιάζει με την Ελλάδα».
Ο κ. Τοψίδης εξήγησε στο carandmotor.gr ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν περιορίζεται στα σύνορά της, δεδομένου ότι υποδέχεται τουρισμό από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Σερβία, και η περιφέρεια καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών της.
Αναφέρθηκε, επίσης, και στα έργα εκσυγχρονισμού των συνοριακών σταθμών, με επένδυση 12 εκ. ευρώ στο Τελωνείο των Κήπων, ενώ στο Τελωνείο των Καστανέων θα διατεθεί ένα σημαντικό ποσό για την κατασκευή νέου Τελωνιακού Σταθμού σε παρακείμενο χώρο.
«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις συνδέσεις με τη Βουλγαρία ώστε να ενισχύσουμε σημαντικά την οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό των δύο περιοχών», κατέληξε ο κ. Τοψίδης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου 2026 εντοπίστηκε σορός στον ποταμό Λουδία κοντά στο «στέκι των ψαράδων» στο Κλειδί του δήμου
-
Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκίνησαν στην οδό Βενιζέλου οι εργασίες για την πρώτη «έξυπνη» διάβαση πεζών της Βέροιας, ένα έργο που στόχο έχει
-
Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», με τις έρευνες να συνεχίζονται προκειμένου να δοθούν
-
Μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με καλεσμένο τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, διοργανώνει η ΔΗΜ.ΤΟ. Βέροιας και η ΟΝΝΕΔ
-
Έντονη πολιτική κινητικότητα προκαλεί στη Βέροια η πληροφορία που φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του veriotis.gr , σύμφωνα με το οποίο ο
-
Είναι μια από τις πιο παλιές και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Βέροιας. Απεικονίζει την πρωτεύουσα της Ημαθίας, πριν από πολλές δεκαετίες σε
-
«Αυτό το δέντρο έπρεπε να βγάζει 100 κιλά και τώρα μας δίνει το πολύ μια κλούβα»
-
Μετά από επιχείρηση με δύτες, ανασύρθηκε τελικά η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου στον ποταμό Λουδία, έξω
-
« Μια όμορφη σεζόν έφτασε στο τέλος της» Ολοκληρώθηκε ένας όμορφος κύκλος συνεργασίας για τη Τζίνα με το
-
«Η καρδιά του ανθρωπισμού, της ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας»




-fotor-20250403114813.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.