Quantcast

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας

Aπό την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η Ένωση ιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.) γνωστοποιεί και καταγγέλλει την πρόσφατη αποστολή μέσω του ιατρικού συλλόγου Ημαθίας (Ι.Σ.Η.) σε μέρος τουλάχιστον, αν όχι προς όλους, των ιατρών‐μελών του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρει θέμα <<μήνυμα προέδρου του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου>> και περιέχει επισυναπτόμενη επιστολή του κου Εξαδάκτυλου Αθανάσιου, προέδρου του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου(Π.Ι.Σ.) με την οποία γνωστοποιεί την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής στις επικείμενες ευρωεκλογές (με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να αναφέρεται κατά λέξη) και ζητά τη στήριξη της από τους συναδέλφους (καταλήγει δε: <<εσείς μπορείτε και σας ζητώ να μεταδώσετε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στους συμπολίτες μας την υπόσχεσή μου για υπεύθυνη και σοβαρή εκπροσώπηση, με επικέντρωση αφενός στο πρωταρχικό αγαθό της ζωής μας την Υγεία και αφετέρου σε εξίσου σημαντικά προβλήματα όπως το Δημογραφικό, η Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. >>)

Εν πρώτοις, κατά πως φαίνεται τα πρόσφατα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα για όλους (αναφερόμαστε στο γνωστό θέμα της διαρροής των e‐mail αποδήμων προς την ευρωβουλευτή κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) και προσωπικά δεδομένα συναδέλφων (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) χρησιμοποιήθηκαν για αποστολή προεκλογικού περιεχομένου υλικού.

Εν δευτέροις, είναι μάλλον οξύμωρο ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος και οι επιμέρους ιατρικοί σύλλογοι, θεματοφύλακες της ιατρικής δεοντολογίας (και σε θέματα ιατρικής διαφήμισης) να μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.

Είναι προφανές πως οι παραπάνω ευθύνες βαραίνουν εκτός από τον συντάκτη της επιστολής και τους προέδρους ή άλλους εμπλεκόμενους εντός των ιατρικών συλλόγων που απέστειλαν ή θα αποστείλουν στους ιατρούς‐μέλη τους τη συγκεκριμένη επιστολή είτε από απερίσκεπτη υπακοή στον ανώτερο πρόεδρο του Π.Ι.Σ. είτε από τυφλή κομματική πειθαρχία.

Όσο δε για την επιστολή που λάβαμε δε γίνεται καμμία αναφορά στα προβλήματα που λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολίτες κι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την υπερεργασία και την εμμονή για ιδιωτικοποίηση της υγείας που ολοένα και κλιμακώνεται (αποκορύφωμα η πρόσφατη νομοθέτηση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.)

Όλοι θυμόμαστε τις σε ημερήσια βάση εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα του κου Εξαδάκτυλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την ,επίσης, αποσιώπηση εκ μέρους του της μετατροπής του Ε.Σ.Υ. σε σύστημα υγείας μίας νόσου, της κατάρρευσης των ΜΕΘ και των διασωληνωμένων ασθενών που πέθαιναν εκτός αυτών, των ιδιωτικών κλινικών που θησαύριζαν δεχόμενες για νοσηλεία από τα νοσοκομεία μόνο τα απλά non‐ covid περιστατικά.

Θυμόμαστε, ακόμη, τη δήλωσή του πως οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν για τυχόν νοσηλεία τους. Πραγματικά, <<ευχόμαστε>>, εφόσον καταφέρει να εξαργυρώσει την επιταγή της υποψηφιότητάς του, να μας εκπροσωπήσει επάξια και στο ευρωκοινοβούλιο, το χώρο όπου μορφοποιούνται προτού επιβληθούν στον ελληνικό και στους άλλους λαούς οι άνωθεν αναφερόμενες πολιτικές.

Ο Πρόεδρος Καρτσιούνης Γεώργιος

Ο Γραμματέας Παπαδήμος Κωνσταντίνος

1 σχόλιο:

1. Τζάμπα κατηγορείτε τον Εξαδάκτυλο, παλεύει για να γίνει ευροβΟλευτης,ενώ βάση αστικών μύθων θα μπορούσε βασιλεύς ή αυτοκράτωρ εις την Πόλη.

ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ