Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μουχαπέτ στους Γεωργιανούς, ομιλία στην Εύξεινο Λέσχη και ξενάγηση στη Βεργίνα ξεκίνησε το διήμερο στη μνήμη του Νίκου Καπετανίδη


Ξεκίνησαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Βέροιας οι εκδηλώσεις μνήμης στον εκδότη - δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με την ευγενική υποστήριξη της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ.


Το πρωί του Σαββάτου έγινε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στο Πανόραμα, εκδήλωση όπου λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων για τη ζωή και τη δράση του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, όπου τους προσκεκλημένους ξενάγησε ο Κώστας Καπετανίδης, εγγονός του αδελφού του Εθνομάρτυρα Κώστα, ο οποίος και ήταν ο οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ.


Η έκθεση εγγράφων - επιστολών - φωτογραφιών και πρωτοσέλιδων της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ έγινε σε συνεργασία με την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών και τον απόγονο Κώστα Καπετανίδη.


Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπο Καπουρτίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και της δράσης της Λέσχης.


Ακολούθως μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Γιάννης Μιχαηλίδης, με θέμα «Η ονομασία οδού και πλατείας, Νίκου Καπετανίδη», αναφέροντας όλο το ιστορικό και τη συμβολή των δημοτικών διοικήσεων του δήμου Βέροιας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, οι πρώην δήμαρχοι Βέροιας, Γιάννης Χασιώτης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο ταμίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αντώνης Καγκελίδης.


Ακολούθως οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση και οι επίσημοι προσκεκλημένοι, μετέβησαν στο Μουσείο της Βεργίνας όπου έγινε ξενάγηση για τη σημασία της δυναστείας των Μακεδόνων, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της σημασίας των ευρημάτων από την ομάδα του Μανώλη Ανδρόνικου.


Το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο καφενείο του Τσάρτιλου, στους Γεωργιανούς Ημαθίας, έγινε μουχαπέτ προς τιμή των καλεσμένων, ως τιμή σε έναν άνθρωπο της παράδοσης του Πόντου, όπου λύρα έπαιξαν ο Γιώργος Νικηφορίδης και ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται απόψε στις 20:30 στο Χώρο Τεχνών όπου θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με καλεσμένους ομιλητές καταξιωμένα ονόματα της δημοσιογραφίας και ολοκληρώνονται την Κυριακή το πρωί, στην Πλατεία Καπετανίδη (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

2 σχόλια:

  1. Βασικά το έχετε ξευτελίσει με τους "ήρωες" , δεν βλέπω συμπαράσταση κόσμου , μόνο τραπέζια ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε.....ευκαιρία να βγουν να φάνε και να πιούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ