Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με διήμερες εκδηλώσεις θα τιμηθεί στη Βέροια η μνήμη του Νίκου Καπετανίδη


Παρουσία καταξιωμένων δημοσιογράφων και απογόνων του μεγάλου Πόντιου εκδότη και δημοσιογράφου

Διήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου Καπετανίδη διοργανώνει ο δήμος Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τον Πόντιο δημοσιογράφο και εκδότη, που ανακηρύχθηκε η 21η Σεπτεμβρίου.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν η Διοίκηση και μέλη της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και της ΕΣΗΕΜ-Θ, πανεπιστημιακοί καθηγητές δημοσιογραφίας, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι όπως ο Νικόλας Βαφειάδης, καθώς και ο εγγονός (υιός του αδελφού) του Νίκου Καπετανίδη, Κωνσταντίνος Καπετανίδης, ο οποίος διατηρεί ένα σπουδαίο αρχείο του ήρωα της ποντιακής δημοσιογραφίας.

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βέροια και στη Βεργίνα, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Εύξεινο Λέσχη στο Πανόραμα, στον Χώρο Τεχνών και στην Πλατεία Καπετανίδη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από την οργανωτική επιτροπή. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ενώ την συνέντευξη συντόνιζε η δημοσιογράφος και πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη.


Στην τοποθέτησή της η κα Ουσουλτζόγλου, είπε πως πρόκειται για μια άρτια διοργάνωση, όπου μεταξύ άλλων θα μπει στο τραπέζει της ημερίδας η αγωνιστική, καθαρή και μαχητική δημοσιογραφία.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καπουρτίδης, ευχαρίστησε τον δήμο Βέροιας για την συνεργασία και για την διαρκή στήριξη στην προσπάθεια της Ευξείνου Λέσχης να μεταλαμπαδεύει την παράδοση, τον πολιτικό και την ιστορία στις επόμενες γενιές.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον Νίκο Καπετανίδη αλλά και στις ενέργειες δήμου και Ευξείνου Λέσχςη για μετονομασία οδού και πλατείας της Βέροιας, στη μνήμη του. 


«Οι εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία να τιμηθεί ο μάχιμος, Πόντιος στην καταγωγή, δημοσιογράφος και να γίνει ακόμα πιο γνωστή η σύνδεση του ονόματός του με την Βέροια», είπε αρχικά ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, λέγοντας στη συνέχεια πως η Βέροια είναι μία από τις λίγες που φιλοξενούν πλατείες ή ανδριάντες του Νικόλαου Καπετανίδη.

«Είναι τιμή για την ίδια την πόλη και για τη δημοσιογραφία εν γένει, να αναδειχθεί η προσωπικότητα και ο ρόλος του Νικόλαου Καπετανίδη και να υλοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια της πόλη μας», ανέφερε κλείνοντας ο Δήμαρχος Βέροιας.




1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ