Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διεκδικεί και επίσημα τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Θεσσαλονίκης ο Βεροίας Παντελεήμων

Η επιστολή του προς τους εκλέκτορες

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, έπειτα από την παραίτηση του Άνθιμου, εκδήλωσε ανοιχτά πλέον ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, μέσω τρισέλιδης επιστολής του προς τους εκλέκτορες, τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο "Βεροιώτης" έγκαιρα σας είχε ενημερώσει μέσα από τα ρεπορτάζ του "Καντηλανάφτη" (Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ) για τις προθέσεις του ποιμενάρχη της Βέροιας.

Ο Παντελεήμων είχε υπηρετήσει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για 16 χρόνια ως πρωτοσύγκελος και υποστηρίζει την υποψηφιότητά του υπενθυμίζοντας τη συμβολή του σε κομβικά σημεία της θητείας του, όπως ο επαναπατρισμός των λειψάνων του Οσίου Δαβίδ, αλλά και του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην επιστολή του, μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τότε Μητροπολίτης Θηβών, του είχε προτείνει να διεκδικήσει και τότε την θέση.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Μητροπολίτη:



16 σχόλια:

  1. Όχι πως δεν θα την διεκδικούσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί νέοι άνθρωποι δεν υπάρχουν .... ο άνθιμος παραιτήθηκε λόγω ηλικίας και βγήκε στην σύνταξη.. γιατί να βάλλουν άλλο συνταξιούχο ή μήπως είναι νεότατος ο Παντελεήμων ?

      Διαγραφή
  2. EUXOME NA THN DOSH O XRHSTOS MAS STON PANTELEHMON ,,GIATH EINE AKSIOS PYMENARXHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμάς το ποίμνιο που θα μας αφήσει;
    Αφού δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα αλλά για το πνεύμα γιατί μας αφήνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο καλό ... ας πάει για μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη .. να αναλάβει κάνας άλλος στην Βέροια !!!!

      Διαγραφή
  4. Μάλλον μας απογοήτευσε ο ποιμένας μας με την επιλογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως εμείς τον απογοητεύσαμε και αποφάσισε να φύγει; Μήπως δεν μας άξιζε τέτοιος Μητροπολίτης; Πριν την πανδημία είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να φύγει από τη Βέροια. Όσο για την ηλικία, νέος δεν είναι αλλά είναι τόσο δραστήριος που βάζει κάτω πολλούς νέους ...

      Διαγραφή
  5. Κενοδοξία μεγάλος πειρασμός. Κατά τα αλλά ταπείνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο εσείς είστε στο κυνήγι του θρόνου... στην Βέροια έξω από εκκλησίες και σε κεντρικούς δρόμους πέφτεις πάνω σε μάρτυρες του Ιεχωβά που έχουν στημένο ένα Σταντ και σου υπόσχονται θεό με χρήματα 💸💸💸💸💸💰💰💰💰💰

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα για την εξουσία γίνονται.
    Ποιος θεός και ποια θρησκεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε με τον άλλον διεκδικητή του θρόνου. Άκου θρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τη μία οι χριστιανοί προσωπολάτρες και από την άλλη ένας επίσκοπος που στα 78 ονειρεύεται τον τίτλο του Παναγιότατου, αντί να λαχτάρα ένα φτωχό κελάκι ή μία σπηλιά της μετανοίας.
    Οι χριστιανοί που έχουμε πρότυπα τους πολύπαθους Αγίους πατέρες, λέμε στο καλό, καλή καριέρα και ουδείς αναντικατάστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρόνοια του Θεού ίσως ανατρέψει την λογική περί ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oloi kati thelun na ginun ke skotononte metaxi tus. O ihsous mas didaxe agapi despota. Ase ta megala salonia k asxolisou edo me to koamaki ths verias. Kalos isun toaa xronia. Mi ta xalas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ