Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ισχυρή η αποδοχή της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Βέροιας για τον θρόνο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Νέες ισχυρές υποψηφιότητες στο παρασκήνιο - Μεγάλο ερωτηματικό η βούληση του Αρχιεπισκόπου

Μετά την τυπική αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την επιλογή του διαδόχου του. Υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονικης θα λάβει χώρα την 09.10.2023.

Μια από τις πλέον ισχυρές υποψηφιότητες είναι αυτή του Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονος που συγκεντρώνει στο πρόσωπο του μεγάλη αποδοχή από πλειάδα Ιεραρχών. Φαίνεται ότι η ηλικία του δεν αποτελεί εμπόδιο, άλλωστε είναι πάντοτε δραστήριος και αεικίνητος και ανταποκρίνεται πλήρως στα πνευματικά και διοικητικα του καθήκοντα, κάτι που ασφαλώς προσμετράται στα υπέρ του.

Διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες μια ισχυρή υποψηφιότητα νεαρού, αλλά έμπειρου Μητροπολίτη από την περιοχή της Αττικής που επίσης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και διαχρονικά έχει την εύνοια του Αρχιεπισκόπου, στοιχείο που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του την κρίσιμη στιγμή.

Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφασιστεί η κάλυψη της θέσεως δια μεταθέσεως κάποιου Μητροπολίτη, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, όμως οι πιθανότητες να αποφασιστεί στο τέλος η απευθείας εκλογή είναι πραγματικά την δεδομένη στιγμή μοιρασμένες.

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει χρονίζοντα προβλήματα και υποθέσεις που επί πολλα έτη λιμνάζουν και χρήζουν δραστικών και ενίοτε σκληρών αποφάσεων και ο Βεροίας Παντελεήμων είναι απολύτως ικανός να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.

"Καντηλανάφτης"

9 σχόλια:

  1. Καλό θα είναι να μην φύγει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεταθετό δεν το δέχεται ο Πατριάρχης οπότε θα γίνει με εκλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιχνίδια εξουσίας ; ή εναλλαγή ποιμνίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ο Δεσπότης είναι ποιμεναρχης, τα πρόβατα ποιοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ιερονυμος θέλει τον Αθηναίο ότι είναι όσο είναι ο επόμενος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τέλος

      Διαγραφή
  5. Έρχεται Θεσσαλονίκη
    Ο Άγιος Δημήτριος θα του δείξει τον δρόμο για την επιστροφή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν μερικά χρόνια είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να πάει στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης.. και το κυριότερο γιατί βιάζονται να πάνε οποίος και άν ο υποψήφιος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, να γίνει μητροπολίτης Θεσσαλονίκης; Αυτό είναι το Πανάγιο Πνεύμα ποΜηοως βάζουμε πρώτα το εγώ μας και μετά το Άγιον Πνεύμα; Φοβάμαι ότι συμβαίνει αυτό και που επικαλούνται κάποιοι ότι τάχα Αυτό τους εξέλεξε! Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας ελεει από την μανια της δεσποτοκρατιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ