Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έμεινες από βενζίνη στο δρόμο - Τι πρέπει να κάνεις

Αν ατυχήσετε και εσείς να μείνετε από καύσιμο στο δρόμο οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση «αναίμακτα». Το σενάριο του να μείνει ένας οδηγός στο δρόμο γιατί του τελείωσε το καύσιμο στο ρεζερβουάρ υπάρχει πάντα ως πιθανότητα, αφού ως γνωστό όλα μπορούν να συμβούν στον δρόμο.

Και ενώ οι πιο έμπειροι οδηγοί φροντίζουν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να μην τους συμβεί το παραπάνω, οι άπειροι δεν πέφτουν μόνο θύματα απροσεξίας πιο συχνά αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξέρουν και πως να αντιμετωπίσουν τη δυσάρεστη κατάσταση.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε ώστε να ξεμπερδέψουμε με την έλλειψη καυσίμου στο ρεζερβουάρ με ασφάλεια και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

1. Μετακινήστε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο

Είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας εάν δεν θέλετε να γίνετε η αιτία ενός πιθανού ατυχήματος. Εάν παρατηρήσετε ότι η ένδειξη στάθμης καυσίμου δείχνει ανεπαρκή ποσότητα, θα πρέπει να κινηθείτε δεξιά για να μην εμποδίσετε την κίνηση των άλλων οχημάτων σε περίπτωση που μείνετε. 

Εάν ξεμείνετε εντελώς από καύσιμα είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε, ειδικά αν είστε μόνος στο αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να γίνει. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο στο δεξί μέρος του δρόμου, ανάψτε τα προειδοποιητικά φλας, τοποθετήστε το τρίγωνο στην σωστή απόσταση και καθίστε σε ένα ασφαλές μέρος εκτός οδοστρώματος.

2. Μάθετε την τοποθεσία σας


Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου σας, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση όταν θα έρθουν να σας βοηθήσουν. Εάν είναι δυνατό, δώστε τις συντεταγμένες GPS από το smartphone σας. 

Αν δεν μπορείτε, προσπαθήστε να μάθετε το όνομα του δρόμου που βρίσκεστε. Θα είναι χρήσιμο να αναφέρετε και ορισμένα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος χώρου για να διευκολύνετε την βοήθεια που έρχεται.

3. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια

Εάν είστε σε αυτοκινητόδρομο ή κάποια λεωφόρο, σίγουρα θα είστε πιο τυχεροί. Η κίνηση σε αυτούς τους δρόμους είναι πάντα εντονότερη, επομένως η πιθανότητα κάποιος να σταματήσει και να σας βοηθήσει είναι μεγαλύτερη. 

Υπάρχουν ειδικές ομάδες έκτακτης ανάγκης σε αυτοκινητόδρομους που μπορούν όχι μόνο να σας παράσχουν τεχνική βοήθεια, αλλά και να σας φέρουν καύσιμα. 

Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε τον τύπο καυσίμου που βάζετε στο αυτοκίνητό σας για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και άσκοπες χρονοτριβές.

4. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι ορατό

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ευδιάκριτο σημείο. Εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε μια στροφή, φροντίστε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο σας στην ευθεία που ακολουθεί. 

Επιπλέον, πρέπει και εσείς οι ίδιοι να είστε ορατοί στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, επομένως θα πρέπει να φορέσετε το ανακλαστικό γιλέκο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. Με αυτόν τρόπο θα αυξήσετε και τις πιθανότητες να σας βοηθήσει κάποιος. Μην αρνηθείτε τη βοήθεια από αγνώστους, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις.

5. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο βενζινάδικο

Η τελευταία επιλογή για να βγείτε από αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι να περπατήσετε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο. Αν και είναι απίθανο όλες οι παραπάνω επιλογές να αποτύχουν, το περπάτημα μέχρι το πρατήριο καυσίμων μπορεί να είναι η τελευταία λύση. 

Εάν ξεμείνετε από καύσιμα σε μια άγνωστη περιοχή, δεν χρειάζεται να πάτε προς στο άγνωστο, αλλά να κινηθείτε προς την κατεύθυνση από την οποία ήρθατε. Περπατήστε προσεκτικά κατά μήκος του δρόμου και σιγουρευτείτε ότι είστε ορατοί. 

Αν ο καιρός έξω είναι κακός και η υγεία σας δεν επιτρέπει μεγάλες “βόλτες”, καλύτερα να μείνετε στο αυτοκίνητό σας και να περιμένετε κάποιον να σταματήσει ή να έρθει η βοήθεια που έχετε καλέσει.

Τέλος, καλό είναι να μην έχετε μαζί σας μόνο τραπεζική κάρτα, αλλά να έχετε και μερικά μετρητά. Μπορεί να βρεθείτε σε ένα μέρος όπου το POS δεν λειτουργεί και τα μετρητά να δώσουν άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ