Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πω, πω... πώς τη γλιτώσαμε έτσι;

Του Βασίλη Αλαμπορινού
«Είμαι σίγουρος, πως διοίκηση, τεχνικό και ιατρικό team, ποδοσφαιριστές και φίλοι της Λαμίας, αυτή θα ήταν η κυρίαρχη ερωτηματική έκφραση συναισθημάτων που κυριαρχούσε μέσα στον εσωτερικό τους κόσμο μετά τη λήξη του αγώνα. Τι περίμεναν δηλαδή; Να δούνε καμία ομάδα η οποία ήδη θα είχε ξεχάσει την ελπίδα για την άνοδο στη Superleague και πως θα ερχόταν με κατεβασμένα χέρια ; Φυσικά κι έκαναν λάθος! Αν εξαιρέσουμε κάποια λεπτά στην αρχή και ελάχιστα σε μικρά διαστήματα του β μέρους, η ομάδα της Λαμίας δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη. 

Τουναντίον, η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η «Βασίλισσα του Βορρά», έτσι ώστε αν ρωτούσε κάποιος έναν άνθρωπο που να μην παρακολουθεί τις κατηγορίες για το ποια ομάδα είναι στην Α και ποια είναι στη Β, η απάντησή του θα ήταν η αντίστροφη από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Η εμφάνιση της Βέροιας, ήταν μια εμφάνιση superleague, κάνοντας τη Λαμία να τρέμει σαν το ψάρι κατά διαστήματα, βάζοντάς της τα δύσκολα. Ήταν καλύτερη, αλλά δυστυχώς δεν κέρδισε για ακόμη μια φορά.

Μετά τη λήξη του αγώνα, έκανα μια ανάρτηση στα social media, η οποία περιγράφει τα συναισθήματά μου, μετά τη λήξη του αγώνα. Σας την παραθέτω:

«Δεν γίνεται να είμαι χαρούμενος. Από μικρός, μέσα σ' αυτήν την ομάδα μεγάλωσα κι ένιωσα το στέμμα της Βασίλισσας. Όμως, λυπημένος δεν είμαι σε καμία περίπτωση.

Η Βέροια προσπάθησε κι έδωσε το 100% σήμερα. Ο αντίπαλος δεν υπήρχε σχεδόν μέσα στην παραγωγή του παιχνιδιού. Κι όμως, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι δεν κερδίζει πάντα αυτός που είναι καλύτερος.

Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχημένη χρονιά. Οι «ειδικοί», προέβλεπαν το περασμένο καλοκαίρι πως η θέση της Βέροιας θα είναι κάπου μεταξύ 5ης και 7ης.

Η Βασίλισσα όμως δεν τους έκανε τη χάρη κι απέδειξε πως στους δύο αγώνες με τη Λαμία, ήταν φέτος η καλύτερη ομάδα της Superleague 2. Πρωταθλήτρια στους πίνακες, πρωταθλήτρια και στην καρδιά μας!»

Ο δε φίλος μου και ραδιοφωνικός παραγωγός του metropolis Νίκος Βουδούρης εκ Γιαννιτσών, σχολίασε το εξής στην ανάρτηση μου: «Το αντιποδόσφαιρο κέρδισε για άλλη μια φορά. Ας αναλογιστούν κάποιοι...αυτό το άθλημα στην Ελλάδα έχει περισσότερο ανάγκη ομάδες σαν τη Βέροια, παρά ομάδες σαν τη Λαμία».

Αυτό νομίζω λέει πολλά. Και μάλιστα από άνθρωπο που είναι ΠΑΟΚ και δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίξει τον έναν ή τον άλλον.

Σήμερα δεν θα μείνουμε ούτε σε τακτικές, ούτε σε προπονητικά τρικς, ούτε σε αξιολογήσεις... όλοι οι ποδοσφαιριστές μας πάλεψαν, μάτωσαν, τα έδωσαν όλα. Δεν τα κατάφεραν δυστυχώς. Τώρα ψηλά το κεφάλι και προγραμματισμός για την επόμενη μέρα...

* Υποτιθέμενη ατάκα Φιέστα στον εαυτό του σε κάποιο όνειρο: «τελικά, έχω μεγάλη τύχη. Με έκαναν γιογιό κι όμως μείναμε στη superleague. Τώρα, δε θέλω ούτε Aperol Spritz, ούτε πίτσες με prosciutto. Στου κυρ- Γιάννη για κοντοσούβλι και ρετσίνα να στανιάρω!»

* Υποτιθέμενη ατάκα Δερμιτζάκη στον εαυτό του σε κάποιο όνειρο: «βρε τι πάθαμε...παίξαμε μπάλα, απειλήσαμε, τους βάλαμε γκολ, τους ματωσαμε...τι συνέβη πάλι; Τόσο τυχεροί είναι; Μήπως μπορώ να βάζω σαν δίδυμο έστω για μια φορά Κουατένγκ με Φοφανά; Μήπως να δοκίμαζα άλλους μετασχηματισμούς; Μήπως να μην έκανα ακριβώς τις ίδιες αλλαγές; Μήπως να είχα άλλους 5-6 στον πάγκο που να μου άλλαζαν τα πάντα;....Μηπωςςςςς;»

Ό,τι και να έχει συμβεί coach, ευχαριστούμε για το ότι βγήκαμε πρωταθλητές και μάλιστα μέσα σε ομάδα της superleague, παίξαμε παραγωγικό ποδόσφαιρο με χτίσιμο, δημιουργία και τελείωμα.

Ας δούμε λοιπόν τη ροή διάθεσης και των επίμαχων φάσεων του αγώνα.

Α Ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να μπουν στην περιοχή, με μεταφέρουν εκεί τη μπάλα, ώστε να γίνουν απειλητικοί. Η Βέροια όμως μετά το πρώτο τέταρτο, ισορρόπησε και κατάφερε να ελέγξει τη μπάλα, όπως και να χτυπήσει στην κόντρα. Κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις από τη μεσαία γραμμή, της στέρησαν πράγματα...

• Στο 27', εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, σηκώθηκε ανενόχλητος ο πολύ καλός χτες Γιακουμάκης και με ξαρφωτη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, κάνοντας το 0-1 !

• Στο 42' , δυνατό μονοκόμματο σουτ του Τζανδάρης στην κλειστή γωνία του Παπαδόπουλου, αλλά ο τελευταίος έδιωξε με γροθιές.

Β Ημίχρονο

Η Βέροια μπήκε πολύ δυνατά, με αποφασιστικότητα και κυριάρχησε σε γενικές γραμμές στον αγωνιστικό χώρο.

• Στο 46' ο Γαβριηλίδης πάτησε περιοχή και με ωραία ενέργεια γύρισε τη μπάλα στον Φοφανά, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας ελάχιστα άουτ.

• Στο 53' φάση ttansition με τον Μούργο, ο οποίος μεταβίβασε τη μπάλα στον Φοφανά, αλλά το τελείωμα του Ιβοριανου δεν ήταν ιδανικό και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

• Στο 73' ο Μανούσος πήρε τη μπάλα έπειτα από λανθασμένη εκτίμηση και ριψοκίνδυνη μεταβίβαση του τερματοφύλακα της Βέροιας, βραθηκε σε τετ α τετ, δίχως ωστόσο να προλάβει να τελειώσει τη φάση.

• Στο 78' ο Σαραμαντάς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Οικονόμου δεν έδιωξε αποτελεσματικά, ο Παπαδόπουλος με κακή εκτίμηση εξόδου που μάλλον σχεδιαστή ήταν εκεί έδιωξε με γροθιές, αλλά έπειτα έμεινε το τέρμα άδειο, η άμυνα ήταν σε ισορροπία κι έτσι ήρθε ο Μπεχαράνο να κάνει το 1-1.

Για τα τελευταία λεπτά, η Βέροια έκλεισε τη Λαμία στο αμυντικό της 3ο, αναζητώντας το γκολ που θα έστελνε τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Δυστυχώς όμως, σε όσες φάσεις δημιουργήθηκαν στα καρέ της Λαμίας, η Βασίλισσα δεν είχε την τύχη με το μέρος της, αλλά συνάμα και η άμυνα της Λαμίας κατάφερε να διώχνει πάντα,ωεστω και σε ανακατωσούρες.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Μαρτίνεθ, Νταβίντ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης (46' Σαραμαντας), Τζανδάρης, Νούνιες (74' Τάιρον), Μπεχαράνο (82' Γκέντσογλου), Καραμάνος (74' Μπανγκουρά), Μανούσος (90+6 Αραμπούλι).

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Μαραγκός (46' Σκόνδρας), Δημόπουλος, Πεταυράκης, Μούργος (77' Καπνίδης), Κάτσε, Γαβριηλίδης (77' Οικονόμου), Φοφανά (65' Κουατένγκ), Πασάς, Γιακουμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ