Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυριαρχία Μπεμπέκου στη Μελίκη

Αυξάνει το ενδιαφέρον των παραγωγών βερίκοκου της χώρας μας, να μπουν σε καινούργιες ποικιλίες και να πιάσουν τον σφυγμό της αγοράς. Σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται δυο νέες ποικιλίες βερίκοκου που έφεραν στην Ελλάδα τα «Φυτώρια Δανιηλίδη», με έδρα στα Μονόσπιτα Ημαθίας. Πρόκειται για ποικιλίες με σάρκα κόκκικη σκούρα (Tiger) ή κόκκινη και κίτρινη (Peachcot), οι οποίες είναι προέλευσης Ισραήλ και δοκιμάζονται αυτή την περίοδο στην χώρα μας, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Τάκης Δανιηλίδης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Peachcot συγκομίζεται τον Ιούνιο και έχει απαιτήσεις σε ψύχος 300 h min και μεγάλο μέγεθος. Τον Ιούνιο συγκομίζεται και η έτερη, νέα ποικιλία Tiger, με παρατεταμένη ωρίμανση, χρώμα φλοιού και σάρκας κόκκινο και γεύση πικάντικη μέντας που δεν μοιάζει με καμία άλλη, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη.

Πέλλα: Ήδη καλλιεργούνται κοκκινόσαρκες ποικιλίες

Σύμφωνα με όσα μας είπαν γεωπόνοι αλλά και αγρότες από την εν λόγω περιοχή έχουν μπει ήδη κάποιες ποικιλίες με κόκκινη σάρκα. Από τις πρώτες συγκομιδές, φαίνεται πως χαρακτηριστικό των νέων αυτών ποικιλιών είναι ότι είναι μαλακόσαρκες, ενώ έχουν πολύ καλή και έντονη γεύση.

Μελίκη Ημαθίας: Κυριαρχία Μπεμπέκου

Στην περιοχή της Μελίκης του νομού Ημαθίας καλλιεργούνται κυρίως ροδάκινα και ακτινίδια, ενώ όπως μας είπε ο πρόεδρος του τοπικού Συνεταιρισμού κ. Απόστολος Λουκανόπουλος, μικρές είναι οι εκτάσεις με βερίκοκα, όπου και κυριαρχούν τα Μπεμπέκου και κάποιες νέες ποικιλίες, αλλά σε μικρή έκταση.

Αργολίδα: Πειραματίζεται ο αγροτικός κόσμος με νέα είδη

Ο κ. Βασίλης Ντόκος, έμπειρος παραγωγός από το Κουτσοπόδι Αργολίδας τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι αρκετοί αγρότες στην περιοχή του πειραματίζονται με νέες, κοκκινόσαρκες ποικιλίες βερίκοκου, οι οποίες ως ποσότητες είναι λίγες κάθε χρόνο και ως εκ τούτου έχουν ζήτηση εμπορική.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ