Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

"Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" στη Φυτειά

Ο Όμιλος Μαθητριών και Μαθητών του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, με υπεύθυνη τη διευθύντια δρα Βάσσα Παρασκευά, παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά". Πρόκειται για έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της φυτειώτισσας Ελένης Δικαίου, σε θεατρική διασκευή της Βιβής Σκουλουδάκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 20:00 στην πλατεία της Φυτειάς.


Λίγα λόγια για το έργο
Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» είναι η αληθινή ιστορία μιας αστικής οικογένειας της Σμύρνης. Είναι το δράμα και το μεγαλείο του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα απ’ τα μάτια δύο παιδιών που γεννήθηκαν εκεί όπου «ήταν όλα μαλακά και ζεστά σαν αγκαλιά, που ρούφαγαν οι άνθρωποι τα μπερκέτια της Ανατολής και την αγάπη ο ένας τ’ αλλουνού κι ήταν ευτυχισμένοι». Καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται σπρωγμένα απ’ τους καιρούς, μπροστά στα μάτια των κεντρικών ηρωίδων του βιβλίου (οι δίδυμες Κατινάκι και Μαρίτσα) περνάνε όλα όσα σημάδεψαν το γελαστό ευγενικό λαό της Ιωνίας απ’ τις ευτυχισμένες μέρες ως το αναγκαστικό του ρίζωμα στους προσφυγικούς συνοικισμούς. 
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ