Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν κάποια «Καθάρματα» αφηγήθηκαν την ιστορία ενός «Ρουλεμάν»

Στις κατάμεστες αποθήκες του ΔΗΠΕΘΕ έκλεισε η χρονιά για τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες 
Μπορεί ένα μικρό εξάρτημα ποδηλάτου να αφηγηθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που συνέβη στα μέσα του 20ου αιώνα; Το ίδιο μάλλον δεν μπορεί, η ερασιτεχνική ομάδα ενηλίκων «Καθάρματα» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, όμως μπόρεσε, και με το παραπάνω, υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του πολύπειρου Πέτρου Μαλιάρα.

Χτες το βράδυ, υπήρξαμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά ενορχηστρωμένης παράστασης και μιας εκρηκτικής χημείας μεταξύ όλων των συντελεστών, στις κατάμεστες αποθήκες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, με την οποία και έκλεισε το θεατρικό έτος για τις ερασιτεχνικές ομάδες εφήβων και ενηλίκων, σε έναν χώρο όπου προσδοκούμε να δούμε πολλά από τις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ τα επόμενα χρόνια.


Με φόντο ένα κτήριο, που κάποτε αποτελούσε μέρος στρατοπέδου, το «Ρουλεμάν», η ιστορία του Τάσου και της Λούλας, ενός δημοσίου υπαλλήλου και μιας επίδοξης τραγουδιάρας, ζωντάνεψε σε όλες τις στιγμές της γνωριμίας τους. Μεταφερθήκαμε σε ένα αναψυκτήριο έξω από τη Βέροια, σε ένα κέντρο διασκέδασης έξω από την Αλεξάνδρεια, και καταλήξαμε σε ένα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όπου και η ιστορία των δυο τους ρίχνει αυλαία.


Και αν όλα αυτά μοιάζουν μια ρετρό ιστορία αγάπης, σαν παλιά Ελληνική ταινία, η πραγματικότητα τους, όπως φάνηκε και από το τρέιλερ, είναι πολύ διαφορετική. Η ιστορία των δυο τους αποδεικνύεται ανατριχιαστικά διαχρονική, η παρουσία των γύρω τους μοναδικά επίκαιρη και τα ερωτήματα που θέτει η σκηνοθετική ανάγνωση της ιστορίας, οδυνηρά καίρια.


«Ποιος στέλνει την κάθε Λούλα στην αγκαλιά του κάθε Τάσου και τι είναι αυτό που στο τέλος θα τους χωρίσει;»

«Ποιος φταίει;»

Και στο τέλος της ιστορίας, ποιος θα απαντήσει στον κόσμο «Πώς έγινε;», «Τι έγινε;», «Γιατί έγινε;»

Πολλά και διαφορετικά τα αφηγήματα και πολλές διαφορετικές οι απαντήσεις, από την αρχή της ιστορίας μέχρι το τέλος.




Συντελεστές Παράστασης

Σύνθεση Κειμένων/Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Σταματίου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος, Δαμιανός Οικονομίδης
Μουσική Επιμέλεια/Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος, Αντώνης Στεφανόπουλος
Creative/Φωτογραφίες/Poster/Προβολή: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά)

Θωμάς Γιαννούλης, Λιάνα Γκεντσίδου, Πόπη Κριθάρα, Ελένη Μικροπούλου, Απόστολος Μοσχόπουλος, Λίνα Μπάκου, Άννα Νικολοπούλου, Κάτια Παπαϊωάννου, Βίκυ Ρέμου, Κωνσταντίνα Σαριόγλου, Παναγιώτα Σωτηριάδου, Έφη Τσαπαροπούλου, Αντώνης Τσιτλακίδης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ