Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Power Pass: «Βροχή» αιτήσεων για την επιδότηση στο ρεύμα - Ξεπέρασαν τις 75.000 σ' ένα 24ώρο

Πότε θα μπούνε τα χρήματα
«Φωτιά» πήραν τα πληκτρολόγια κατά μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας τη πλατφόρμας Power Pass, για την επιδότηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Η πλατφόρμα του Power Pass άνοιξε χθες, λίγο πριν τις 9 το βράδυ και μέσα στις πρώτες τρεις ώρες μπήκαν για να υποβάλλουν αίτηση περί τα 35.000 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου την ιστοσελίδα του Power Pass, στο vouchers.gov.gr, επισκέφθηκαν επιπλέον 37.000 άτομα και όλα δείχνουν ότι μέχρι τις 16:00 θα έχει ξεπεραστεί το όριο των 75.000 αιτήσεων.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα μέχρι στιγμής η πλατφόρμα λειτουργεί δίχως να παρουσιάσει προβλήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής υποβάλλονται αιτήσεις μόνο από τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 1. Mέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ανοίξει για το σύνολο των δικαιούχων. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Power Pass θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. 

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα του Power Pass

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

• είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
• το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
• διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
• επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30€ στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ