Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλδάρας και Δούτση στην Αντιπολεμική συναυλία της Θεσσαλονίκης

Ηχηρό «ΟΧΙ» για τον πόλεμο στην Ουκρανία έστειλαν με την παρουσία τους στην Αντιπολεμική Συναυλία, το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι διοργανωτές επέλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία (8/5) διεξαγωγής της συναυλίας, διότι την ίδια μέρα του 1945 έληξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στην συνέχεια, η αυλαία «σηκώθηκε» με σειρήνες πολέμου που ήχησαν για ένα λεπτό τονίζοντας την αντίθεση των διοργανωτών στον πόλεμο που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία.


Στην πλατεία Αριστοτέλους, είχαν συγκεντρωθεί φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εργατικά σωματεία της πόλης, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.


Επιπλέον, στο μουσικό γεγονός συμμετείχαν αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ζαφείρης Μελάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αλλά και μουσικές μπάντες όπως οι Cosa Mostra και τα Υπόγεια Ρεύματα, Συνολικά θα ανέβουν στην σκηνή περισσότεροι από 65 καλλιτέχνες. 


Την Ημαθία εκπροσώπησαν επάξια ο Κώστας Καλδάρας και η Μαίρη Δούτση, οι οποίοι ανέβηκαν επί σκηνής και ερμήνευσαν όμορφα τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.


Να σημειωθεί, ότι η συναυλία «άνοιξε» με το τραγούδι Goodbye Blue Sky των Pink Floyd. Η Αντιπολεμική Συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.


Σε δηλώσεις του ο Ναουσαίος καλλιτέχνης Κώστας Καλδάρας τόνισε τα εξής: «Μια ακόμη τεράστια αντιπολεμική συναυλία. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες κόσμου, στην Αριστοτέλους, με μια φωνή με τους καλλιτέχνες φωνάξαμε για άλλη μια φορά Όχι στον πόλεμο, Ναι στην Ειρήνη, Ναι στην Αλληλεγγύη. Όπλο μας η Τέχνη κι ο Πολιτισμός, που γίνεται κύμα, που γίνεται κίνημα. Ήταν τιμή για όλες και όλους που συμμετείχαμε».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ