Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Vegan, πρωτεΐνη και γεύση; Φτιάχνουμε φακόρυζο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Είχες σκεφτεί ποτέ να συνδυάσεις τις φακές με το ρύζι; Και όμως, κάνουν καλή... παρέα και μάλιστα δίνουν μαζί ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο, φουλ σε φυτική πρωτεΐνη, που άλλωστε δίνουν όλοι οι συνδυασμοί όσπρια - ρύζι. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει για αυτή την εβδομάδα φακόρυζο. Τέλεια ιδέα, ειδικά αν θέλετε να αξιοποιήσετε τις φακές που έχετε περίσσευμα. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φακές ψιλές
250 γρ. ρύζι καρολίνα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
50 ml λευκό κρασί
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
700 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις φακές, τις τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά.

Αφού βράσουν για 10', σουρώνουμε και φυλάσσουμε στην άκρη.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ύστερα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τις φακές, το κόλιανδρο, το κύμινο, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ