Quantcast

http://picasion.com/

Αγοράστηκε το πρώην σχολείο «Τσαλέρα» από τον δήμο Βέροιας

Στην αγορά του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου (πρώην εκπαιδευτήρια Τσαλέρα), προχώρησε ο δήμος Βέροιας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κώστας Βοργιαζίδης. Ο Δήμαρχος Βέροιας, ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή το Σώμα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 20/12, λέγοντας πως «σήμερα υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την αγορά του κτιρίου και του οικοπέδου. Μια εξαιρετική αγορά κατά την άποψή μας και θα φροντίσουμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
















Θυμίζουμε ότι με την αγορά του εν λόγω ακινήτου από τον δήμο, θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Με την αγορά αυτή, απελευθερώνεται το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει η ανταλλαγή του σχολείου (που ανήκει στον δήμο Βέροιας) με το κτίριο του Δημαρχείου (που ανήκει στην Μητρόπολη). Το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης (Μενδρεσέ Τζαμί), είχε ζητήσει η Μητρόπολη να της παραχωρηθεί προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως εκθεσιακό χώρο, με αντάλλαγμα το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Δημαρχείο Βέροιας, του οποίου έχει την κυριότητα. (δείτε εδώ αναλυτικά)

16 σχόλια:

  1. Σοφή κίνηση, γιατί εξυπηρετούνται και οι δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ... ΜΠΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αξία του Πρώην Ελληνικού Ορθοδόξου Σχολείου είναι υπερπολλαπλάσια αυτής του τουρκικού χτίσματος στο Βήμα. Δεν γίνονται έτσι ανταλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΑΛΕΡΑ ΕΧΕΙ 6-7 ΑΙΘΟΥΣΕΣ? ΤΟ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ... ΦΟΒΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΑΡΑ 14 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ 7 ΑΙΘΟΥΣΕΣ . ΦΟΒΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΦΟΒΕΡΑ ΜΥΑΛΑ.ΕΤΟΣ 2022 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ , ΧΩΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ , ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ , ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΛΠ...ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ?? ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κίνηση που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις επόμενες Δημοτικές εκλογές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο, με την ευχή να γίνει στολίδι για τα παιδιά μας, καιρός ήταν το 'μαυσωλείο' που στεγαζόταν το 3ο δημ. σχολείο να πάψει να υφίσταται για σχολ. χρήση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ χειρότερο τόσο το κτίριο όσο και το οικόπεδο - προαύλιο - τοποθεσία του "Τσαλέρα" σε σχέση με το ιστορικό σχολείο που ανταλλάσσουν.

      Διαγραφή
  8. Πόσο χρηστικό και κυρίως πόσο ασφαλές θα είναι για τα παιδιά;. Λόγο παλαιότητας, δομικής ασφάλειας, αυλή ανάμεσα σε τεράστιες πολυκατοικίες..... βλέπε σεισμούς. Μιλώντας πάντα για μία νέα αγορά που αφορά χρίση ως σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσθεσε και το ότι είναι ανήλιο συν την όχληση στις γύρω οικοδομές! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ! Η κοινωνία της πόλης ...κοιμάται!

      Διαγραφή
  9. το συγκεκριμένο οικόπεδο περίπου 1500m2 μέτρα άρτιο και οικοδομήσιμο στο κέντρο της πόλης αγοράστηκε 455.000ευρώ, αν κτιστεί σήμερα κτίζονται 3.500μ2 μέτρα περίπου για να τα κάνει κάποιος ότι θέλει και όλα αυτά με 455.000ευρώ. σήμερα στην ίδια περιοχή κάποιος με αυτά τα λεφτά παίρνει 4 ευρύχωρα μεταχειρισμένα ή 2-3 καινούρια διαμερίσματα . Σκεφτείτε τώρα αν το πήρε καλά ή όχι ο Δήμος το οικόπεδο και αναρωτηθείτε αν θα αφήνατε εσείς την ευκαιρία (αν είχατε τα χρήματα).
    Για να μην τρελαθούμε στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ Β. ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!

      Διαγραφή
  10. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε πατε καλα;;; τι εχει προς εκθεση(!!!!) η ορθοδοξη εκκλησια μεσα σε τουρκικα - μουσουλμανικα κτηρια;;;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ