Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η αγορά του πρώην εκπαιδευτηρίου «Τσαλέρα»

Με 21 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21/7 η απευθείας αγορά οικοπέδου της πόλης Βέροιας ως χώρος δημοτικού σχολείου στο Ο.Τ. 91 της πόλης Βέροιας. Πρόκειται για το παλιό 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (πρώην εκπαιδευτήρια Τσαλέρα), το οποίο με την αγορά του από τον δήμο θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Με την αγορά αυτή, απελευθερώνεται το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει η ανταλλαγή του σχολείου (που ανήκει στον δήμο Βέροιας) με το κτίριο του Δημαρχείου (που ανήκει στην Μητρόπολη).

Το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης (Μενδρεσέ Τζαμί), είχε ζητήσει η Μητρόπολη να της παραχωρηθεί προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως εκθεσιακό χώρο, με αντάλλαγμα το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Δημαρχείο Βέροιας, του οποίου έχει την κυριότητα.

Η αξία της αγοράς εκτιμάται από πιστοποιημένο εκτιμητή σε 455.000 ευρώ. Η αξία του οικοπέδου να εκτιμάται στις 565.000 ευρώ, την αξία των ακινήτων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου να εκτιμάται στα 175.000 ευρώ (σύνολο 740.000 ευρώ) και έπειτα από κάποιες εκπτώσεις καταλήγει στην τιμή των 455.000 ευρώ.

Το θέμα καταψηφίστηκε από την παράταξη του Παύλου Παυλίδη, που αν και συμφωνεί με την αγορά και ανταλλαγή, χαρακτήρισε την μελέτη ελλιπή και ζήτησε να αποσυρθεί μέχρι να έρθει μια μελέτη με το τελικό ποσό που θα χρειαστεί για να καταστεί το κτίριο ετοιμοπαράδοτο προς χρήση. Καταψηφίστηκε επίσης από την παράταξη του Γιώργου Μελιόπουλου (παρών ήταν ο Γιάννης Τσαναξίδης), ενώ από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη του Αντώνη Μαρκούλη και λευκό ψήφισε ο Χρήστος Τσιούντας. Τελικά, το θέμα πέρασε με οριακή πλειοψηφία 21 ψήφων υπέρ.

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στο βίντεο της συνεδρίασης (στο 02:27:00):
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ