Quantcast

http://picasion.com/

Καπραβέλος: Δεν έχω ξαναδεί ιό να προκαλεί τέτοια καταστροφή στα ανθρώπινα όργανα

Όσα βλέπει μέσα στην ΜΕΘ
Συγκλονίζει ο εντατικολόγος-πνευμονολόγος, Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας τα όσα βλέπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου οι ασθενείς με κορωνοϊό αγωνίζονται για να αναπνεύσουν. «Δεν έχω ξαναδεί έναν ιό να προκαλεί τέτοια καταστροφή στα ανθρώπινα όργανα» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο γιατρός που βρίσκεται, όπως λέει, 34 χρόνια στη ΜΕΘ.

«Αυτή την στιγμή στην Μονάδα μου, που είναι γεμάτη, έχω 12 ασθενείς, οι τρεις έχουν χάσει και τα νεφρά τους, τους έχουμε βάλει τεχνητό νεφρό, μυοκαρδίτιδες, οι πνεύμονές τους είναι κατεστραμμένοι. Δεν είμαστε ειδικοί στα εμβόλια, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, όμως εμείς δεν βλέπουμε εμβολιασμένο στην ΜΕΘ και χθες είχα θάνατο και στην θέση του έβαλα άλλον συμπολίτη μας που επίσης είναι ανεμβολίαστος, 64 ετών. 

Και οι 22 κλίνες που είναι γεμάτες στο Παπανικολάου, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Ξέρετε τι είναι να φωνάζουν για λίγο αέρα, λίγο οξυγόνο;» συγκλονίζει ο Διευθυντής στην Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Δεν έχουμε προσπαθήσει αρκετά και θα το πληρώσουμε ακριβά στο 4ο κύμα»

Ο κ. Καπραβέλος τονίζει ότι «είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη τέταρτη φάση με καινούρια χαρακτηριστικά της πανδημίας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις». «Βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διασπορά, με την πίεση στο σύστημα υγείας να είναι ελεγχόμενη, παρότι μας φαίνεται αδιανόητος ο καθημερινός αριθμός των θανάτων. 

Εξαρτάται ποιον στόχο βάζεις. Γιατί δεν μπορεί να βάζεις στόχο την μείωση των θανάτων αλλά την εξάλειψή τους, να μετατρέψουμε αυτή την θανατηφόρο πανδημία σε ένα κοινό κρυολόγημα. Και αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν το έχουμε κάνει και θα το πληρώσουμε ακριβά και στο 4ο κύμα» προειδοποιεί.

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες οι επόμενοι δύο μήνες, με τους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους. «Έχουμε τόσες πνευμονίες αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία μας, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοια εποχή και ακόμα είμαστε στην αρχή του φθινοπώρου» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και προειδοποιεί ότι θα αναγκαστούμε, αν πιεστούμε πάρα πολύ στο 4ο κύμα, να περιορίσουμε πάλι τις ανθρώπινες δραστηριότητες. 

«Ή θα εμβολιαστούμε όλοι για να έχουμε το τείχος ανοσίας ή θα νοσήσουμε. Ποια κυβέρνηση θα αφήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας; Θα αρχίσουν οι περιορισμοί. Μην φτάσουμε να κλείσουν σχολεία, η ανθρώπινη δραστηριότητα, η οικονομία».

«Οι εμβολιασμένοι νοσούν αλλά με ελαφρά συμπτωματολογία»

Όσον αφορά στην προστασία των εμβολιασμένων, ο κ. Καπραβέλος εξηγεί ότι ακόμα και αν νοσήσουν, είναι με ελαφρά συμπτωματολογία. Το μεγάλο όπλο είναι η αποτροπή της σοβαρής νόσου, όχι η μόλυνση, τονίζει. «Δεν θα δούμε την τρομερή καταστροφή στα όργανα του ανθρώπου. Και τα παιδιά που είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της διασποράς, εάν νοσήσουν προσβάλλονται όλα τα όργανα, μόνο που έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα που αποτρέπει την σοβαρή νόσο, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις μακροχρόνιες συνέπειες. Τι συμπεριφορά θα έχει το νεφρό, το μυοκάρδιο, ο πνεύμονας, όταν μεγαλώσουν, άρα δεν είναι ανάγκη να περάσουν από την διαδικασία της μόλυνσης» υπογραμμίζει καταλήγοντας.

3 σχόλια:

 1. Μασσονος της Στοάς στην Θεσσαλονίκη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε ο ψεκασμενος ανεμβολιαστος.....

   Διαγραφή
  2. Απάντησε το πρόβατο στον ανεμβολίαστο. Και που 'σαι, αρχηγέ, εγώ σχολιάζω με ονοματεπώνυμο...

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ