Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παράνομη συγκομιδή ακτινιδών καταγγέλλει η Κ/Ξ Συνεταιρισμών Ημαθίας

Την παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων καταγγέλλει με επιστολή της προς τους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ποσότητες ακτινιδίων κόπηκαν παράνομα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν για εξαγωγή για την Μέση Ανατολή και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με φορτία που βρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Κ/Ξ μέσω του προέδρου της Χρήστου Γιαννακάκη, ζητάει να παρθούν μέτρα και να γίνουν έλεγχοι, κάνοντας παράλληλα λόγο για ελλιπείς ελέγχους και συγκάλυψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ΄ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Επίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ΄ουσία συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου.

Με εκτίμηση
Γιαννακάκης Χρήστος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. Είναι οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι κάθε χρόνο που υποθηκεύουν το πιο δυναμικό ελληνικό εξαγώγιμο φρούτο. Κάποια στιγμή αυτοί που ξέρουν θα πρέπει να τους καταγγείλουν επωνυμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πάνε προς Γιαννιτσά και Σκύδρα να ελέγξουν τα ψυγεία και θα βρουν πολλά περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα παράνομα εισαχθέντα και βαπτισμένα Ελληνικά, πότε θα ενδιαφερθείτε? Στην αγορά, για παράδειγμα, γίνεται χαμός για φασόλια πρεσπών, ενώ οι αποθήκες των παραγωγών στις Πρέσπες είναι γεμάτες από αδιάθετες ποσότητες.
    Πάντως, στην περίπτωση του άρθρου, κερδισμένοι είναι οι παραγωγοί και ζημιωμένα τα καρτέλ των συνεταιρισμών, που σχεδόν πάντα βλέπουν τον παραγωγό-μέλος ως ευκαιρία εκμετάλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να παρέμβει το ΣΔΟΕ και να τους κόψουν τον κ..... και σε παραγωγούς και σε εμπόρους που διαπράττουν αυτό το έγκλημα. Χώρια που δυσφημίζεται και το ακτινίδιο γιατί ακόμα δεν έχει φτάσει στην ποιότητα που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ