Ένας από τους καλύτερους και κορυφαίους Σεφ της Ελλάδας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοναδικό γλυκό που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ο λόγος φυσικά για τον Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος μπήκε στην κουζίνα και δημιούργησε ένα εκπληκτικό Ρεβανί, με συνταγή, απευθείας από την πόλη της Βέροιας. Ένα φοβερό γλυκό να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
«Πάμε να φτιάξουμε ένα φοβερό γλυκό. Πραγματικά ανυπομονούσα γι' αυτήν την συνταγή, τον παραδοσιακό Ρεβανί Βέροιας, που είναι το πιο σωστό και τέλειο σιροπιαστό γλυκό. Θέλω να σας εκμυστηρευτώ πως αυτήν την συνταγή την έχω πάρει από ειδικό και είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει» ανάφερε χαρακτηριστικά ο ταλαντούχος μάγειρας.
Δείτε το video:
Χωνέψτε το καλά μια για πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς δεν μπορεί να κάνει ρεβανί σαν της Βέροιας, ούτε ο Πετριρτζίκης ούτε η Πετριτζίκαινα.
Το ρεβανί και όχι (ραβανί) όπως το λένε ορισμένες άσχετες, ο Θεός το έκανε μαζί με τους Βεργοιώτες και μετά έκαψε τη συνταγή. Ούτε οι Άγγελοι την ξέρουν, όχι Πετρετζίκης.
Ρεβανί μόνο στη Βέροια και στον Παράδεισο αν τη θυμάται ακόμα ο Θεούλης, με τόσα που έχει δύο κεφάλι του.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι η συνταγή του ρεβανιου Βέροιας...δεν έχει πορτοκάλι το ρεβανί Χοχλιουρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήγενικα το πορτοκαλι το βαζουν παντου οι νοτιοι στις συνταγες,γιατι προφανως το εχουν σε περισσεια,προσωπικα δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ στα γλυκα,επισκιαζει βουτυρο κ.λπ Ειναι εξαιρετικο σε μαρμελαδα και κουταλιου,σε συνδυασμο με μαυρη σοκολατα,αλλα μεχρι εκει!λες και δεν υπαρχουν αλλα φρουτα στη χωρα(στο νοτο πραγματι δεν υπαρχουν...δεν εχουν την ποικιλια της Μακεδονιας)που ταιριαζουν και καλυτερα στα γλυκα.στη συγκεκριμενη συνταγη δεν χρειαζεται πορτοκαλι και σιγουρα δεν προκειται για την αυθεντικη συνταγη με αυτο.-
ΔιαγραφήΣτην Βεροια υπάρχουν καπου 1000 πολυ καλες μαγειρισες που ισχυριζονται οτι κανουν ολοιδιο ρεβανι με του Χοχλιουρου. Κολοκύθια με ρίγανη. Τα περισσοτερα δεν τρωγονται. Ευχομαι ο Πετρετζίκης να πλησίασε την καλύτερη.
ΑπάντησηΔιαγραφή