Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο ηγέτης Βιερίνια, τα χωριά που «σκοτώνουν» τη Βέροια και ο ζωγράφος κατάσκοπος

Εδώ και δύο ημέρες ακούω αναλύσεις επί αναλύσεων για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Από την μία η μαγκιά του Γκαρσία και από την άλλη τα λάθη του Μάρτινς. Αυτά είναι για να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε. Εγώ θα σχολιάσω τον τελικό από άλλη οπτική γωνία. Μάγκες πάρτε ένα κατσαβίδι και βιδώστε καλά
στο μυαλό σας αυτό που θα σας πω... Το κύπελλο το πήρε ο Βιερίνια! Απλά τα πράγματα. Ο Πορτογάλος έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο πριν και καθ' όλη την διάρκεια του ματς. Ήταν εκείνος που έδωσε στον Γκαρσία να καταλάβει πως με το 4-3-3 δεν πάει πουθενά και ότι θα πρέπει επιτέλους να παίξει με 3-4-3, δηλαδή με τρεις στόπερ. Για να φυλάξει τον κώλο του. Ήταν εκείνος που έκανε χρέη αρχηγού στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ανέβασε την ψυχολογία των παικτών στα ύψη. Ήταν αυτός που έκανε χρέη προέδρου, όταν πήρε την αποστολή και της έκανε το τραπέζι στην Θεσσαλονίκη, πληρώνοντας τον λογαριασμό από την τσέπη του!

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πως ο Βαγγέλας έταξε πριμ 500.000 ευρώ, την ώρα που οι Παοκτσήδες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν και από την τσέπη τους για να παίξουν αυτόν τον αγώνα. Ήταν για εκείνους παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας και επιβίωσης! 

Παρακάτω, είπα να ζωγραφίσω με ορισμένες εικόνες που απεικονίζουν την δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου. Δείτε στις φάτσες των ποδοσφαιριστών, του Γκαρσία και των οπαδών, τι σήμαινε για αυτούς αυτό το τρόπαιο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Κακά τα ψέματα, ο γαύρος έχει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο που πήρε το πρωτάθλημα με 26 πόντους διαφορά. Αυτό το παραδέχονται ακόμη και οι ίδιοι οι Παοκτσήδες. Έχει Σα, Καμαρά, Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Φορτούνη, παικταράδες όλοι! Απλά, το πάθος και η θέληση για την κούπα νίκησαν την κλάση! Ειδικά στην φάση του δεύτερου γκολ, έτσι πως την σκιαγράφησα εγώ, ο Σεμέδο είχε το μυαλό του στην Μύκονο και ο Κρμέντσικ στο κύπελλο!

Για τη Βέροια τι να σχολιάσω, πάλι μια από τα ίδια. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. 0-0 εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα-χωριό. Μετά την Τρίγλια και την ΑΕΠ Κοζάνης, άλλη μια ισοπαλία με τον Αλμωπό. Και άντε φέτος με το έτσι, το γιουβέτσι και το κοκορέτσι θα ανέβεις. Του χρόνου που θα αντιμετωπίζεις Εργοτέλη, Κομπότη, Ξάνθη ή Παναιτωλικό τι θα γίνει; 

Το φωνάζω μήνες τώρα. Η ομάδα θέλει ενίσχυση το καλοκαίρι. Με παίκτες τύπου Σιμόνι δεν πας πουθενά! Του παρουσιάστηκε στο 85' να γίνει ήρωας και αυτός έκανε ένα άψυχο σουτ, αποδεικνύοντας πως η φανέλα της Βέροιας είναι πολύ βαριά για εκείνον. 

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν δεχόμαστε γκολ. Έχουμε 13 ματς και έχουμε δεχθεί μόλις δύο γκολ. Απίστευτο! Αλλά τι να το κάνεις, αν δεν μπορείς να σκοράρεις και είσαι ισόβαθμος με Πανσερραϊκό και Καβάλα, η οποία να σημειωθεί πως έχει και ένα ματς λιγότερο. Όλα τα λεφτά είναι ο επόμενος αγώνας με τα «Λιοντάρια». Αν το χάσεις, χάθηκες! Αν το πάρεις είσαι κοντά στον στόχο της ανόδου. Εδώ σε θέλω Δερμιτζάκη...




















6 σχόλια:

  1. Μπράβο σας που δεν ανεβάσατε αυτή με την απρεπή χειρονομία του γκαρσία ( όχι με κεφαλαίο γ,γιατί δεν του πρέπει)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς έπρεπε να ανέβει το καραγκιοζιλικι του Γκαρσία.

      Διαγραφή
  2. Διαφωνώ με την άποψη περί διαφοράς ποιότητας μεταξυ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Η διαφορά τους βάση ρόστερ είναι ελαφρός καλύτερη υπέρ του Ολυμπιακού αλλά όχι τόσο μεγάλη. Η βαθμολογική διαφορά του πρωταθλήματος είναι πλασματική και δεν ανταποκρίνεται στην διαφορα αξίας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακος πήρε εύκολα το πρωτάθλημα διότι είχε τον ίδιο προπονητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον ίδιο κορμό ομάδας και κανέναν οικονομικό περιορισμο στις μεταγραφές του. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή ρόστερ σε μεγάλο βαθμό και είχε οικονομικο περιορισμό στις μεταγραφές του.
    Υ.Γ: Δεν επικροτώ τον ανάρμοστο πανυγηρισμό του Γκαρσία αλλά δεν είδα ανάλογες ευαισθησίες όταν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειχναν τα γεννητικά τους όργανα (Μιραλάς) ή χειρονομούσαν αντίστοιχα απρεπός (Καστίγιο) η εβρίζαν εν χορό σε φίεστες πρωταθλητών μαζί με την θύρα 7 μάνες, πατεράδες την Μακεδονία, ανεθνικά συνθήματα (Βούλγαροι κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την μαγκιά του ουγκαμπουμπου Ουρουγουανού ΕΣΥ την υμνεις μέρες τώρα,το αφεντικό από τη Ρωσία τον έστειλε, ξέρεις γιατί? γιατί εκτός των άλλων είναι σοβαρός και έχει μάτια και βλέπει, ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ εκτός αν θέλεις να έχεις αναγνώστες περιορισμένης "ευθύνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μας sat για τον δικο σου σοβαρο προεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασχετε μάθε ιστορια τιεχειπαθειη Βέροια απο τα κατα λεγόμενα σου χωριό Αριδαια.Αριδαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ