Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καραμίχος για το σίριαλ «Ήλιος»: «Τα νούμερα τηλεθέασης κλείνουν τα γκρινιάρικα στόματα»

Από τους λίγους Έλληνες με πορεία και καριέρα στο εξωτερικό, αποφάσισε τη φετινή χρονιά να βρεθεί στα πάτρια εδάφη και να απογειώσει τον ρόλο του Δημήτρη Λαϊνά στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, «Ηλιος». Βιώνοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία, ο Βεροιώτης Γιώργος Καραμίχος είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ταλέντου και σκληρής δουλειάς που πορεύεται με σεβασμό στο κοινό και στην τέχνη της υποκριτικής.

Λίγο πριν από την εκπνοή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, πώς νιώθετε που η σειρά «Ήλιος» αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς;

Χαρά και μόνο χαρά. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάει ο κόσμος μια προσπάθεια τόσο απαιτητική και συλλογική. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ως ομάδα ασταμάτητα προκειμένου το αποτέλεσμα στις οθόνες των θεατών να δείχνει υψηλής αισθητικής σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ δύσκολο με τους ρυθμούς μιας καθημερινής σειράς να πετύχεις ένα συνολικά καλλιτεχνικό έργο αλλά πιστεύω ότι χάρη στην υπερπροσπάθεια όλων των συντελεστών έχουμε καταφέρει ένα αρκετά αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Και είναι πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος που το κοινό έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη σειρά. Για την πλοκή της, το επίπεδο παραγωγής, τη σκηνοθετική δράση και τις ερμηνείες.

Πιστέψατε-αντιληφθήκατε από την αρχή αυτή την επιτυχία; Γι’ αυτό αποφασίσατε να πείτε το «ναι» σε μία ελληνική σειρά;

Από την πρώτη στιγμή μού άρεσε η ιστορία και η προοπτική της. Από πλευράς παραγωγής ένιωσα ότι θα γινόταν το καλύτερο δυνατό παρά τις οικονομικές αντιξοότητες λόγω πανδημίας και συνολικής οικονομικής ανασφάλειας. Χαίρομαι που είναι επιτυχής η σειρά αλλά η επιτυχία δεν προβλέπεται. Συμβαίνει. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα χαίρομαι που πηγαίνω στο γύρισμα και τιμώ καθημερινά την επιλογή μου να είμαι μέρος αυτής της ατελείωτης περιπέτειας.

Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στα εγχώρια τηλεοπτικά δρώμενα; Έχετε κάνει έναν ενδιαφέροντα κύκλο στο εξωτερικό.

Η πανδημία είχε φρενάρει όλες τις παραγωγές στο εξωτερικό όταν δέχθηκα την πρόταση. Είχα ανάγκη να παίξω και στα ελληνικά. Αλλη χαρά νιώθει το στόμα όταν αρθρώνει φθόγγους στη μητρική γλώσσα. Κι επίσης, λόγω των συνθηκών, ήθελα να βρίσκομαι στην Ελλάδα, κοντά στους γονείς μου και με όλη την οικογένεια κοντά. Μολονότι δεν είμαι στη Βέροια, αισθάνομαι ότι έχω καθημερινό διάλογο με τους γονείς μου γιατί ξέρω ότι με χαίρονται καθημερινά στις οθόνες τους. Ήταν ένα δώρο αυτού του είδους η επικοινωνία. Με έναν περίεργο τρόπο με έφερε πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Οι εκπρόσωποί μου στο εξωτερικό συμφώνησαν με την επιλογή μου και οι ουσιαστικές σχέσεις δεν χάνονται ούτως ή άλλως.

Η φετινή σεζόν σήμανε και την «αναγέννηση» της ελληνικής μυθοπλασίας. Πολλές παραγωγές, οι περισσότερες από τις οποίες προσεγμένες. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν βλέπω τηλεόραση οπότε δεν έχω συνολική εικόνα. Κατάφερα να δω μισό επεισόδιο από τα «Καλύτερά μας Χρόνια» και μου άρεσε πολύ. Αισθητικά και ουσιαστικά. Αλλά δεν έχω δει άλλες σειρές για να έχω συνολική άποψη. Είναι πολύ θετικό ότι η ελληνική μυθοπλασία αποκαθίσταται. Ο κόσμος στα δύσκολα ξεκουράζεται σε ό,τι έχει αξία για τον ίδιο και εκτιμά τους αρμούς που τον κρατούν ενωμένο. Οι τελευταίες παραγωγές ως ένα βαθμό αναπληρώνουν το κενό των παλιών ελληνικών ταινιών.

Εχοντας δουλέψει στο εξωτερικό, πώς κρίνετε το επίπεδο των ελληνικών παραγωγών;

Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα είναι μικρή αγορά, άρα και το επίπεδο παραγωγής χαμηλό. Αλλά χάρη στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές τις σειρές το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο. Και η τηλεόραση είναι αντιπροσωπευτική του κοινού της.

Θεωρείτε ότι κάποια από τις ελληνικές σειρές θα μπορούσε να μεταφερθεί στο εξωτερικό;

Μακάρι όλες. Αλλά δεν έχω δει τις περισσότερες, οπότε δεν έχω άποψη.

Επιστρέφοντας στον «Ηλιο», το σίριαλ θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν;

Ετσι λέμε. Είμαστε στις τελικές αποφάσεις που μάλλον οδεύουν προς το «ναι». Ο «Ηλιος» θα λάμπει και του χρόνου στους δέκτες των ελληνικών σπιτιών απ’ ό,τι φαίνεται.

Εχετε κάνει, προσωπικά, συζητήσεις για το αν θα συνεχίσετε;

Ετσι νομίζω. Προσπαθούμε να βολέψουμε τους χρόνους με τις υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό. Ακόμη είμαι τόσο απορροφημένος στην καθημερινή αναμέτρηση με τον Δημήτρη Λαϊνά που μου φαίνονται πολύ μακρινά όλα τα σχέδια για να πω την αλήθεια.

Μπορείτε να μας δώστε ένα μικρό spoiler για τον ρόλο σας; Θα παντρευτείτε τελικά με την Αλίκη και θα βρείτε την ηρεμία;

Προς τα κει πάμε, αλλά ακόμη δεν έχει γραφτεί η σκηνή του γάμου. Η πρόταση είναι γεγονός και η θετική απάντηση της Αλίκης επίσης. Όσο για εκκλησίες και γλέντια ακόμη δεν έχουμε διαβάσει κάτι. Δεν μας αφήνουν οι τρέχουσες αστυνομικές υποθέσεις να πάρουμε αέρα. Πρέπει να πιάσουμε όλους τους κακούς.

Σας ιντρίγκαρε ο ρόλος του Δημήτρη;

Προφανώς. Αλλιώς δεν θα δεχόμουν. Ο πιο αβανταδόρικος ρόλος της σειράς από γραφής ήταν αυτός του Φίλιππου κατά τη γνώμη μου. Αλλά ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να παρουσιάσω έναν καλό αστυνομικό. Έναν αστυνόμο που φέρεται τίμια, ενσυνείδητα και υπηρετεί τον όρκο του παρά τις αντιξοότητες και τις όποιες προσωπικές απώλειες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και τέτοιοι αστυνόμοι εκεί έξω που αποφεύγουν τη διαφθορά και θέλουν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο μέσω της απόδοσης δικαιοσύνης.

Μπήκατε στη διαδικασία, λόγω της μεγάλης επιτυχίας, να κοιτάτε καθημερινά τα νούμερα τηλεθέασης;

Όχι. Κοιτάζω που και που όταν μου το θυμίζουν ή όταν με ρωτάνε ή όταν το συζητάνε στο γύρισμα, αλλά η δική μου δουλειά δεν είναι στα νούμερα. Η δουλειά μου συντελείται στο γύρισμα και στην ακόμη πιο απαιτητική προετοιμασία μου. Η μελέτη είναι ασταμάτητη. Τα νούμερα ευτυχώς κλείνουν τα γκρινιάρικα στόματα και μας κάνουν να χαμογελάμε γιατί το μήνυμά μας βρίσκει παραλήπτη.

Τι προσδοκάτε για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά;

Εύχομαι να συνεχίσει και να διανθιστεί το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης με πιο τολμηρές προτάσεις που θα βοηθήσουν και ολόκληρη την κοινωνία να παίρνει καλύτερες αποφάσεις που εστιάζουν στην ουσιαστική ευτυχία των παιδιών μας χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν ότι αξίζουν. Εύχομαι οι καινούργιες δουλειές να εμπνεύσουν τον κόσμο να συνδεθεί με τη δημιουργικότητά του και την ουσία της ανάσας μας.

Ο κ. Καραμίχος θα καθόταν στην καρέκλα κριτικής επιτροπής σόου;

Μου αρέσουν οι ανατροπές και να ανακαλύπτω καινούργιες καταστάσεις. Οπότε ίσως και ναι. Ποιος ξέρει!

Τι σας αρέσει να παρακολουθείτε στην ελληνική τηλεόραση για να χαλαρώνετε;

Όταν σπανίως ανοίγω την τηλεόραση, με ξεκουράζουν οι ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες και κάποια ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ. Και μέσα από την τέχνη τους ξεκουράζομαι. Η αυθεντικότητα πάντα με κάνει να ονειρεύομαι.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ