Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο γητευτής των άστοχων αλόγων κι ο τυχερός θηριοδαμαστής

Η μάχη των Πάγκων

Φυσικά και θα καταλάβατε όλοι πως ο γητευτής είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης και ο θηριοδαμαστής είναι ο προπονητής του Πανσερραϊκού Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος είχε να δαμάσει 11 και από το 18ο λεπτό 10 Λιοντάρια των Σερρών, που αν εξαιρέσουμε την απόδοση λίγων, τα υπόλοιπα αποδείχθηκαν πως δεν ήταν λιοντάρια αλλά τυχερές γατούλες. Τυχερές όμως λόγω των άστοχων αλόγων της Βέροιας που αν ήταν σε καλύτερη μέρα στα τελειώματά τους, θα κέρδιζαν με μεγαλύτερο σκορ. Ας δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε στην περιβόητη Μάχη των Πάγκων λοιπόν με λίγα λόγια και περιεκτικά...

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-2-3-1 , που στην αμυντική οργάνωση γινόταν 4-4-2 κλασσικά , αλλά με τον Καραγιάννη δίπλα στον Λουκίνα για αρκετή ώρα στην 1η γραμμή του αμυντικού block.

Αυτή τη φορά, ο Δερμιτζάκης σε αντίθεση με το ματς εναντίον του Αλμωπού, στην επιθετική οργάνωση, δημιούργησε αλλεπάλληλους σχηματισμούς, διαφοροποιώντας τις λύσεις και τις επιλογές, με αυτοματισμούς, τρίγωνα και overlaps, επιλογές άξονα, πτέρυγες... Αλλά έπεσε στο πολυάριθμο αμυντικό block των Σερραίων, δυσκολεύοντας τα τελειώματα και τις φάσεις. Δοκίμασε το 3-4-2-1 κλασσικά με Οικονόμου deep lying playmaker, 3-4-1-2 με Λουκίνα ως target και Καραγιάννη ως deep lying forward... Παπαχρήστο να ανεβαίνει σε αντεπιθέσεις... Και τον Πόζογλου σε στιγμές υπεραριθμίας ως δημιουργικό κεντρικό μέσο στον άξονα.

Αλλά αυτό που έλειψε από τη Βέροια, ήταν όπως γράψαμε και στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών , τα καλά τελειώματα και η απελευθέρωση εντός περιοχής. Και η ατομική και η απελευθέρωση ζεύγους. Πάντως ζορίζεται πολύ η ομάδα να σκοράρει εναντίον 10 και είναι ξεκάθαρο πως σε κλειστούς χώρους υπάρχει μια... δυσκοιλιότητα.

Και στο τελευταίο τέταρτο έπαιξε αντεπίθεση, δίνοντας χώρο σωστά, αλλά όταν είδε πως δεν μπορεί να σκοράρει η ομάδα του, το γύρισε σε positional ροκανίζοντας χρόνο με passing game παράλληλο και καθυστερήσεις στις πτέρυγες.

Επιθετικά κι οργανωτικά ο προπονητής της Βέροιας έδειξε σωστή νοοτροπία και αμυντικά δεν κινδύνεψε αφού οι Messi και Prado δεν είχαν στήριξη.

★ Γιάννης Γκιόκας

Park the Bus κι έχει ο Θεός. Ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 που κι επιθετικά έμενε το ίδιο με απλή μεταφορά των γραμμών και στην αμυντική οργάνωση, ακολούθησε τον σχηματισμό 4-4-2 με 1η γραμμή τους Prado και Messi, με pressing στα 2/3 στο χώρο του κέντρου. Όλα αυτά μέχρι την αποβολή του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Cyril Kali.

Μετά, πήγε σε ορθολογικό πλάνο, σχηματίζοντας 4-4-1 με τον Messi ακραίο χαφ αριστερά που σε οργάνωση αμυντικών στατικών ή ισορροπίας, γινόταν 5-3-1 παρκάροντας το λεωφορείο με βάθος ούτε 15 μέτρα, βάζοντας 2πλή ζώνη στα 5 μέτρα μπροστά από τον Καβουσάκη.

Έπειτα έβαλε τον Τσιμίκα απο χαμηλά να γίνει οργανωτής ενδιάμεσος από τα 2 σέντερ μπακ, του έδωσε λίγα μέτρα η Βέροια, έπαιξε επιθετική οργάνωση με 3-4-2 και προσπάθησε στο επιθετικό transition με τον ικανό τεχνικά Messi, αλλά με αποστάσεις τεράστιες και χωρίς παίκτες υποστήριξης. Έτσι αρκέστηκε στο να μη δεχθεί άλλα γκολ... Που θα μπορούσε άνετα να δεχθεί. Απείλησε ελάχιστα κι αυτό μόνο από επιθετικές στατικές φάσεις.

Επιμέλεια: Βασίλης Αλαμπορινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ