Quantcast

http://picasion.com/

Η εστίαση στη Βέροια άνοιξε και μας περιμένει - Πώς πήγε η πρεμιέρα

Με SMS τον κωδικό 6 στο 13033
Η μέρα που οι Βεροιώτες μπορούν να πάνε ξανά για καφέ και φαγητό έφτασε! Μετά από έξι μήνες στον... «πάγο», καφέ και εστιατόρια, που διαθέτουν εξωτερικό χώρο, είναι έτοιμα και πάλι να υποδεχτούν τους πελάτες τους, χωρίς… μουσική βέβαια, ελέω πανδημίας. Ο veriotis.gr βρέθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταγράφοντας εικόνες από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του πλέον πληττόμενου κλάδου από την Covid. Η κίνηση στις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας κινήθηκε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, με τον κλάδο να δείχνει πως έχει… σφυγμό και τους επαγγελματίες να αναμένουν αύξηση της κίνησης όσο περνάει η ώρα.

«Ξεχάσαμε πως είναι να μας σερβίρουν καφέ, ανυπομονούσα να ανοίξει η εστίαση και να πιώ καφέ με την παρέα μου. Ελπίζω μόνο να τηρούνται τα μέτρα», είπε στο veriotis.gr ένας θαμώνας της οδού Ελιάς, όπου για πάνω από 20 χρόνια έπινε τον καφέ του στο κέντρο της πόλης.

«Επιτέλους ήρθε η μέρα που ξαναπήγαμε για καφέ, το περίμενα πως και πως», σημείωσε μια γυναίκα που αρέσκεται να βγαίνει καθημερινά στην αγορά και στην συνέχεια να απολαμβάνει την περατζάδα της στην Βενιζέλου.

Με την απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων να αποτελεί στοίχημα διαρκείας για τον κλάδο ούτως ώστε να αποφευχθούν μοιραία πισωγυρίσματα, οι επαγγελματίες ελπίζουν η εστίαση να βρει σταδιακά τον βηματισμό της, καλύπτοντας μέρος της χασούρας από τα παρατεταμένα lockdown.

Σημειώνεται πως οι πολίτες πρέπει να στείλουν κωδικό «6» στο 13033 για να μετακινηθούν σε ένα κατάστημα εστίασης ενώ τα μαγαζιά θα κατεβάζουν ρολά στις 22.45.

Προβληματισμός από αρκετούς επιχειρηματίες


Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα -περίπου τα μισά- μαγαζιά άνοιξαν. Από τα υπόλοιπα, τα μισά θα ανοίξουν Πέμπτη- περιμένουν να πάρουν κλίμα- και κάποια δεν θα ανοίξουν καθόλου. Είτε επειδή δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, είτε επειδή δεν ξανά επιχειρούν απογοητευμένοι ιδιοκτήτες.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης:
















16 σχόλια:

  1. Τα μέτρα τηρούνται πλήρως βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα τα κλείσουν πάλι ποιος θα φταίει !!Κρίμα βρε παιδιά κρατήστε αποστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που την ειδες βεροιωτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επιτέλους! σώθηκε το έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2-3 ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O kosmos kegete ke to nimu xirizete. O kafea Mas lipi sigura. 1 xora stin europi se katanalosi kafe.teleftea se embistosini. Se 4 mines oloi Pali Tha klene k Tha lene ekloges. Kopries xonemenes imaste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κσμοε κεγετε κε υο νιμυ ξιριζετε. Ο καφεαΜας λιπι σιγκυρα .1 ξορα στιν ευροπι ςε καταναλοςι καφε.τελεφτεα ςε εμμπιςτοςινι.Sε 4 μινες ολοι Παλι Τχα κλενε κ Τχα λενε εκλογκες. Κοπριες ξονεμενες ιμαςτε.
      Αμόρφωτα σκουπίδια σας βαρέθηκα...

      Διαγραφή
    2. Και συ που σαι υπεροπτικό παραμορφωμένο σκουπίδι τι χαίρεσαι σε αυτη τη ζωή σου;

      Διαγραφή
    3. 12.37 χαίρομαι που είμαι ανώτερο ον από αμοιβάδες σαν και του λόγου σου!! Πήγαινε τώρα στην παιδική χαρά να συνεχίσεις το παιχνίδι σου με τα άλλα 5χρονα. Μέχρι εκεί φτάνεις...

      Διαγραφή
  7. Πρώτη φορά που θα δικαιωθεί το τριο μπελγκαντο, Μητσοτάκης, χαρδαλιας, τσοδριας, επικαλούμενο την ανευθυνότητα του πολίτη.
    Και δεν έχουν άδικο.
    Τιτανικός είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΓΑ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΕΦΆΜΙΛΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣΩΣ!
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας ευχηθουμε μονο να μην το πληρωσουμε αυτο, θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανευθυνότητα στο απόγειο. Ο ένας πάνω στον άλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..Θα σας κλείσουν και πάλι και θα μας βάλουν στο βαθύ κόκκινο.. Γιατί κάποιοι εξυπνάκηδες καφεμπαρίστες σκαρφίστηκαν (για εξοικονόμηση χώρου) τη λύση ...των ημιόρθιων με τα τραπεζάκια ύψους 1,20 μ. και διαμέτρου 50 εκατ.με 4 θαμώνες..να ακουμπάνε μάλλον παρά να κάθονται σε ψηλά σκαμπώ και άμα λάχει και 5ος όρθιος με τις μούρες τους σε απόσταση ασφαλείας... μιας σπιθαμής... Οι αστυνομικοί αν πάνε για έλεγχο θα τους ριχτούν μπαρίστες και θαμώνες μαζί..μπάτσοι..αφήστε μας να δουλέψουμε...Και οι σωστοί επιχειρηματίες να δουλέψουν θέλουν ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Αλλά και ο Δήμος βουβός. Καμιά παρουσία, σύσταση και κυρίως καμιά δημόσια έκκληση για τήρηση των μέτρων γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΩΪΟ. Γιατί κρύβεστε; τι φοβάστε; (...μην τρολαριστούν οι τυχόν λειψές δηλώσεις σας;...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τουρίστες θα μας φέρουν τον κορονοϊό. Μην αφήσετε κανέναν να πλησιάσει στα ένδοξα σύνορα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ